Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
19°C
JUTRI
32°C
20°C
Oceni objavo

V pomlad z Društvom Šola zdravja in brezplačno vadbo

Po zimskem premoru bomo v Društvu šola zdravja spet organizirali vodeno brezplačno vadbo Dihamo z naravo.

Tedenska srečanja za krepitev čuječnosti in spodbujanje sprostitve bodo od marca naprej potekala na 26 različnih lokacijah po Sloveniji. Namen brezplačnih vadb z umikom v mirne kotičke narave je, da udeleženci prepoznajo razliko med sproščenim in napetim stanjem telesa, ter v dobri uri dosežejo stanje sproščenosti. Tudi letos se bodo srečanja pričela s kratkim sprehodom v naravi do lokacije vadbe, kar telo spodbudi v gibanje. Kratki umiritvi sledijo različne tehnike sproščujočih vaj: dihalne tehnike za spodbujanje vitalnosti, vaje za hrbtenico za boljšo gibljivost ter meditacija za sproščanje in samozavedanje fizičnega in psihičnega počutja. Vadba se konča s tehniko tapkanja za sproščanje živčnega sistema. Celoten potek vaj vsakič vodi usposobljena oseba in jih izvaja v enakem zaporedju. Izbrane tehnike niso zahtevne, zato jih lahko udeleženci že po nekaj obiskih osvojijo in tudi uporabljajo v vsakdanjem življenju. Vadba je prilagojena vsem generacijam, možnost brezplačne udeležbe pa med drugim omogoča tudi Ministrstvo za zdravje. Odzivi vadečih iz preteklih sezon so zelo pozitivni; mnogi so v tej skupinski aktivnosti prepoznali možnost za tedensko sprostitev in druženje. Zato se v društvu veselimo nove sezone, že četrte po vrsti, ki bo tudi letos trajala vse do oktobra z vmesnim poletnim premorom.

Vabimo vas, da se nam pridružite na brezplačni tedenski vadbi Dihamo z naravo, ki poteka v Mengšu pri Lovski koči. Vadba s skupino Lipa poteka vsak torek ob 17.30.

Točen datum pričetka vadbe bo objavljen naknadno, tudi na oglasni deski (Retos). Dodatne informacije za skupino Lipa dobite pri vodji skupine - Stanislav Golob: 031 608 512.

Veselimo se srečanja in dihanja z vami v objemu narave.

 

Oglejte si tudi