Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
19°C
JUTRI
32°C
20°C
Oceni objavo

Telovadba 1000 gibov v vrtcu Sonček z skupino Mengeš Mali

Društvo šola zdravja je registrirano kot društvo že od leta 2009, leta 20011 smo pridobili status društva ki deluje v javnem interesu na področju športa, leta 2014 smo se registrirali kot prostovoljna organizacija, zato te vaje izvajamo usposobljeni prostovoljci, ki se stalno izobražujemo. Leta 2020 smo pridobili status humanitarne organizacije.

Prav zaradi tega sodelujemo medgeneracijsko in smo se dogovorili z direktorico vrtca, gospo Matejo Sicherl, za srečanje v vrtcu SONČEK, da skupaj potelovadimo z otroki. To smo izvedli 29. maja na dan občinskega praznika na ploščadi Sončka. V veselje nam je bilo, da so se nam pridružili tudi otroci z enote Gobica, ki trenutno domujejo v začasnih kontejnerjih poleg enote Sonček. Skupaj se je nabralo okrog 90 otrok in vzgojiteljic. Vaje smo malo priredili njihovim zmožnostim. Bilo je čudovito gledati, kako je večina otrok sodelovala z nami. Na koncu smo zapeli vsak svojo himno. Najprej otroci in nato še mi himno Malega Mengša.

Zelo prijazne vzgojiteljice so nas tudi pogostile s sokom in keksi, na kratko smo še poklepetali in jim tudi predstavili program Dihamo z naravo, ki ga izvajamo v Mengšu na dvorišču Lovske koče vsak torek ob 18.30, kar jih je zelo navdušilo. Hvala za vaše sodelovanje in obljubili smo si, da se srečamo vsako leto, kot je bilo to pred COVIDOM.

Besedilo: Majda Golob

Foto: Stane Golob

 

Oglejte si tudi