Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
19°C
JUTRI
32°C
20°C
Oceni objavo

Društvo Šola zdravja Mengeš telovadilo z oskrbovanci Doma počitka Mengeš

Društvo Šola zdravja je humanitarna in prostovoljna organizacija po odločbi Ministrstva za zdravje, ki neprofitno združuje fizične osebe na področju krepitve zdravja ter lajšanja socialnih in psihosocialnih stisk.

Prav iz tega razloga smo se 7. 6. 2024 po predhodnem dogovoru zbrali pred Domom počitka Mengeš dve skupini, in sicer Mengeš Mali in Oranžerija, skupaj nas je bilo 30 članov. Terapevtke so pred dom pripeljale zelo veliko število oskrbovancev in skupaj smo izvedli svoje redne vsakodnevne vaje 1000 gibov. Vaje smo izvajali malo počasneje, da so nam lahko sledili tisti oskrbovanci, ki to lahko še izvajajo. Vsi skupaj smo bili veseli in zadovoljni, da smo to lahko izpeljali v lepem sončnem vremenu in s svojimi himnami zaključili čudovito razpoloženje.

Na osnovi svojega humanitarnega dela  medgeneracijsko sodelovanje smo imeli tudi možnost prijave na občinski razpis za pridobitev sredstev in naša obveza za to je naš način dela. Po zaključku vaj smo skupaj popili kavo in še malo poklepetali z oskrbovanci in zaposlenimi v Domu počitka Mengeš. Na koncu je prišlo tudi do idej o nadaljnjem sodelovanju. 

Besedilo: Majda Golob

Foto: Meta Golob

Oglejte si tudi