Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Društvo Šola zdravja: septembra se vrača vadba "Dihamo z naravo"

Po počitniškem predahu bomo v Društvu Šola zdravja začeli z jesenskim delom vodenih vadb "Dihamo z naravo". S septembrom se tako v 23. občinah vrača vadba, ki bo potekala na 32 lokacijah, v mirnih kotičkih na prostem.

Aktivnost "Dihamo z naravo" se razlikuje od priljubljene vsakodnevne jutranje vadbe "1000 gibov", tudi v organizaciji Društva Šola zdravja. Namen popoldanske aktivnosti je sproščanje uma in zmanjšanje stresa. Vključuje tehnike gibanja, nežno gibanje hrbtenice, vodeno sproščanje in tehniko tapkanja. Udeleženci vadbo lahko osvojijo že po nekaj obiskih. Ti so brezplačni in vadbi,ki je vodena s strani usposobljen osebe, se lahko pridruži vsakdo, ki išče načine sproščanja za izboljšanje psihofizičnega počutja.

"Življenski ritem je hiter in v nas se lahko nabirajo   napetosti, ki nimajo časa in prostora za izražanje. Vadba, kot je "Dihamo z naravo", nas vabi, da se vsaj za eno uro na teden ustavimo, zadihamo in umirimo", pravi vodja projekta Andraž Purger, ki je pred štirimi leti vadbo sestavil skupaj z Maurom Luganom. Projekt podpira tudi Ministrstvo za zdravje. Udeleženci izpostavljajo, da se povadbi počutijo lahkotnejše in se že veselijo jesenskega dela aktivnosti.

Vadba vključuje tudi kratek sprehod od zbirnega mesta do izbranega kotička v naravi, da lahko že med hojo, "korak-za- korakom sprostimo skrbi našega vsakdanjika. 

Vzemite si uro časa in se nam pridružite pri sproščanju v naravi. 

Od 3. septembra dalje ob 17.30 pri Lovski koči Mengeš. Vaje bodo potekale do konca oktobra.   

Besedilo: Stane Golob


Oglejte si tudi