Logo MojaObčina.si
DANES
35°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Razstava Sanjarij

V sredo, 19. junija, se je v prostoru AIA – Mladinskega centra Mengeš odvijalo odprtje Razstave Sanjarij. Svoja dela so razstavljali otroci in mladi, ki so v sezoni 2023/24 ustvarjali pod mojim mentorstvom. Dan je bil namenjen praznovanju umetnosti, ustvarjalnosti in avtentičnosti.

Z umetniki smo se redno srečevali vsak teden v prostoru knjižnice Mengeš in se prepustili ustvarjalnemu procesu, ki je bil vsakokrat drugačen. Vsak je poiskal motive in tehnike, ki so mu bile všeč in tako gradil svojo izraznost. Na umetniških delavnicah spodbujam raziskovanje posameznikove avtentičnosti, ker le tu najdemo pravi potencial, ki omogoča razvoj domišljije in samozavesti. Spoznali smo, da moramo ustvarjalnosti dati prosto pot, da lahko živi in se v polnosti odkriva. Spretno smo preskakovali ovire, ki nam jih je postavljal naš kritični um in se nismo ozirali niti na pravila. Drug drugega smo tudi spodbujali in si pomagali z iskanjem novih idej in motivov. Postali smo prava ekipa, ki z navdušenjem opazuje izdelke svojega prijatelja.

Izdelki so vsekakor zelo zgovorni in vam pokažejo, kako uspešno so umetniki sledili sebi. Če vsakemu prisluhnete, vas bo popeljal v edinstven domišljijski svet. Pripovedoval vam bo svojo zgodbo in vas ne bo pustil ravnodušnih. Ustvarjalnost je resnično nekaj posebnega, ker nam ponuja nove poglede in razumevanje sebe in drugih. Je potovanje brez cilja, kar je pa tudi njen čar, neomejenost.

Lepo vabljeni na ogled razstave Sanjarij. Razstava je odprta do 19. avgusta 2024 v AIA  Mladinskem centru Mengeš in do 12. julija 2024 v knjižnici Mengeš. Lepo vabljeni tudi septembra v novo sezono umetniških delavnic in jogijskih ur pod mojim okriljem.

Avtor: Maja Maselj

Foto: Brane Tomšič


Oglejte si tudi