Logo MojaObčina.si
JUTRI
34°C
20°C
ČET.
32°C
20°C
Oceni objavo

Mengeška godba vabi nove člane

September je tu in z njim začetek jubilejne sezone Mengeške godbe, ki bo v prihodnjem letu obeležila že 140-letnico delovanja. V svoje vrste vabimo nove moči, pihalce, trobilce in tolkalce.

Mengeški godbeniki in godbenice pa tudi med poletnimi počitnicami nismo le uživali na zasluženem dopustu, temveč smo se nekajkrat zbrali in zaigrali na nekaj prireditvah ter osebnih dogodkih. Poleg dveh porok naših članic smo v nedeljo, 20. avgusta 2023, zaigrali v Topolah pri sv. maši ob obeležitvi prve omembe vasi Topole in vaškem prazniku.

Med 25. in 27. avgustom 2023 se je v Begunjah odvijal Narodnozabavni vikend z Veselimi Begunjčani. Tradicionalni Narodnozabavni vikend v Begunje že desetletje od blizu in daleč privablja ljubitelje pristne domače kvintetovske glasbe. Odlično vzdušje v prireditvenem šotoru v Begunjah na Gorenjskem smo na povabilo ansambla, v katerem igra naš klarinetist Robi Požar, doživeli v soboto, 26. avgusta, ko smo tam zaigrali domačim in tujim gostom. V nedeljo pa je tam nastopila še Veteranska sekcija Mengeške godbe. 


Naslednji nastop tik pred uradnim začetkom nove igralne sezone pa smo imeli v Loki, in sicer na praznovanju 90. obletnice PGD Loka pri Mengšu. V soboto, 2. septembra 2023, so gasilci organizirali slavnostno parado, krajšo slovesnost pod šotorom, med katero je bilo gasilcem predano novo vozilo, vse skupaj pa se je nadaljevalo z veselico s Kvintetom Stopar in Ansamblom Saša Avsenika. Čestitke PGD Loka pri Mengšu, hvala za povabilo in dobro sodelovanje.

V torek, 5. septembra 2023, natanko tri leta po uspešnem in odmevnem vzponu Mengeške godbe z instrumenti na Triglav, smo pričeli novo sezono vaj. Že na prvi vaji se nam je pridružilo nekaj novih obrazov, še vedno pa z veseljem sprejmemo še kakšnega novega pripravnika in bodočega člana, še posebej koga, ki igra enega od zlatosvetlečih trobil, lahko tudi pihalo ali tolkala. Vabljeni!

Besedilo: Maja Keržič

Foto: D. L., S. P.

Oglejte si tudi