Logo MojaObčina.si
DANES
35°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Mednarodna aktivnost v Mladincu

V sredo, 29. maja, se je v prostorih Mladinskega centra Mengeš zbral konzorcij projekta ScaleUPcycling, ki je sofinanciran iz programa Erasmus+, z namenom dvodnevnega transnacionalnega sestanka partnerskih organizacij, vključenih v projektno skupino.

Tokrat smo se člani iz Slovenije, Madžarske, Bolgarije, Cipra in Španije sestali v prenovljenih prostorih mladinca. Srečanje je bilo delovno, a tudi kulturno obarvano in polno zabave. Po sestanku smo se okrepčali v Dobenskem hramu, nato oči spočili v Arboretumu Volčji Potok, zvečer pa srce napolnili na osrednji prireditvi Aleja prijateljstva ob dnevu Občine Mengeš. Dan smo zaokrožili v koktajl baru Pr' Fartku. Srečanja preko videoklicev ali celo e-mail dopisov niso nikakor primerljiva temu. Nič ne more nadomestiti pristnega človeškega stika, ki se lepo plete tudi med ljudmi različnih kultur.

V omenjenem projektu, o katerem smo v prejšnjih številkah glasila že pisali, Društvo AIA – Mladinski center deluje že dobri dve leti. V tem času se je v Mengšu in tudi v drugih Evropskih mestih, kjer delujejo partnerske organizacije, pripravilo, ustvarilo in zgodilo veliko. Snemali smo podkaste in ustvarili video infografike, ki na kratko predstavijo njihovo vsebino. Vzpostavili smo spletni portal z različnimi interaktivnimi orodji ter pripravili module za e-učenje. Izvedli smo usposabljanje mladih v Madridu in eno prek spleta. Sodelovali smo na zunanjih dogodkih in organizirali svoje. V marcu smo v Mengšu izvedli nacionalni trening na temo trajnostnih veščin mladih, od januarja do maja pa izvedli skupnostni projekt Upcycling za prenovo opreme Mladinca. Zdaj nas čaka še zadnji »šprint« pred lansiranjem rezultatov projekta.

V torek, 18. junija, se nam pridružite na dogodku z imenom Za boljši jutri: Teorija, praksa in izkušnje s področja trajnostnosti. Skupaj se bomo pogovarjali na okrogli mizi z zanimivimi gosti s praktičnimi izkušnjami in spoznanji, na kratko predstavili projekt ScaleUpCycling, izmenjevali oblačila in se povezovali. Prihodnost se namreč ne deduje, temveč se skupaj gradi. Le skupaj lahko ustvarimo bolj trajnostni svet za prihodnje generacije.

Besedilo: Tea Vuga

Foto: Anže Lustek

 

Oglejte si tudi