Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Ukrep dezinfekcije pitne vode na VS Studenčice

Obveščamo, da so v JP VOKA SNAGA v notranjem nadzoru pitne vode na VS Studenčice v mesecu juniju 2024 zabeležili mikrobiološke neskladnosti pitne vode. Vzroke povezujejo z razmerami v vodovodnem sistemu, zaradi katerih občina načrtuje investicije, ki bodo razmere izboljšale. Pitna voda je zdravstveno ustrezna, razmere pa kljub temu zahtevajo ukrepe.
Odločili so se za ponovno dezinfekcijo vodovodnega sistema z natrijevim hipokloritom kot dezinfekcijskim sredstvom.
Pričetek dezinfekcije je načrtovan v torek, 9. 7. 2024. Dezinfekcija se bo izvajala, dokler stanje na vodovodnem sistemu ne bo zopet stabilno. Uspešnost ukrepa dezinfekcije bodo sprotno preverjali z vzorčenjem in mikrobiološkem preskušanjem pitne vode na kontrolnih točkah notranjega nadzora.
V JP VOKA SNAGA bodo prebivalce o pričetku dezinfekcije obvestili na spletni strani in preko sistema SMS obveščanja in preko e-pošte za uporabnike, ki so v sistem vključeni. Žal ugotavljajo, da interesa uporabnikov za vključitev v sistem ni, zato informacije do uporabnikov ne dospejo. Za naselje Studenčice razpolagajo le s kontakti s štirih odjemnih mest.
Prosimo za razumevanje!

Oglejte si tudi