Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
20°C
JUTRI
26°C
18°C
Oceni objavo

4 pohodi združeni #MEDVODAMI

V luči praznovanja 30-letnice občine Medvode gradimo vezi, tkemo prijateljstva in združujemo ideje, moči in… pohode.

V letošnjem letu bodo trije že tradicionalni pohodi in en nov združeni pod okriljem praznovanja 30-letnice občine Medvode. Na izhodišču vseh štirih boste udeleženci lahko prejeli kartončke, na katere bomo na začetku vsakega od štirih pohodov odtisnili priložnosti žig letošnjega praznovanja. Tisti najbolj navdušeni pohodniki, ki vam bo uspelo zbrati vse štiri žige boste na prav tako tradicionalnem Tekmovanju v kuhanju vina in čaja decembra prejeli simbolično nagrado.

4 POHODI

POHOD PO POTEH SPOMINOV IN PRIJATELJSTVA

V soboto, 27. aprila 2024, ob 9. uri, se je 75 pohodnikov udeležilo prvega v nizu štirih pohodov. Zbrali so se pri vodnem zajetju pod Starim gradom v Smledniku in se po 10 kilometrov dolgi poti podali pod Starim gradom po gozdu do Skaručne. Tam so imeli ob spomeniku padlih partizanov, med njimi Ivana Polajnarja in Jožeta Stareta iz Hraš, prvi postanek in kratko okrepčilo. Po drugi poti so se vrnili nazaj na Stari grad, vmes pa imeli še en postanek ob spomeniku padlega partizana Črta. Tam so lahko prisluhnili kulturnemu programu, ki ga je ob recitaciji del Karla Destovnika Kajuha in Rudolfa Majstra vodil župan Nejc Smole. Vsi udeleženci so na koncu skupaj zapeli Avsenikovo pesem »Slovenija, od kod lepote tvoje«. Pot je trajala dobre tri ure in ni bila preveč zahtevna. Organizator, Turistično društvo Smlednik, je tudi na koncu poti poskrbel za okrepčilo.

POHOD PO POTEH ROPARSKIH VITEZOV

Torek, 25. junij 2024, ob 8. uri, pri OŠ Preska in ob 8.30 pri Galeriji pod kozolcem

8 kilometrov dolgo pot na prvem izhodišču pri OŠ Preska pohodniki pričnejo ob 8. uri, na drugem izhodišču se jim ob 8.30 pridružijo tisti, ki jim je začetek v Žlebeh ljubši ali bližji. Skupaj bodo vsi pohodniki pot nadaljevali proti vznožju Jeterbenka in dalje do cilja pohoda pri cerkvi svete Marjete, ki jo le še dve leti loči od častitljive starosti 500 let. Organizator, Turistično društvo Žlebe - Marjeta poskrbi, da na približno 3 ure dolgi, zmerno zahtevni poti (s postanki) pohodniki izvejo marsikaj zanimivega o življenju vitezov Jeterbenških, o rastlinstvu in živalstvu Polhograjcev in da nihče ne ostane brez okrepčila.

POHOD OD JAKOBA DO JAKOBA

Sobota, 6. julij 2024, ob 6.30 izpred knjižnice Medvode (avtobus do POŠ Topol), ob 8.30 pri začetni tabli za Učno pot Žlebe in ob 9.00 pri cerkvi sv. Jakoba v Hrašah

Letošnji že 8. pohod od Jakoba do Jakoba bo potekal po nekoliko spremenjeni trasi, zaradi uničene lesene brvi med Mednim in Vikrčami. Dolžina s prvega izhodišča pri POŠ Topol vseeno ostaja približno enaka, prav tako bodo pohodniki na cilj prispeli med 11.30 in 12. uro. Pohod je primeren za vsakogar, saj lahko udeleženci izberejo med tremi izhodišči glede na svojo telesno pripravljenost. Na cilju pri Rojstni hiši Jakoba Aljaža v Zavrhu pod Šmarno goro bo poskrbljeno za okrepčilo, prav tako pa za avtobusni prevoz nazaj na izhodišča.

POHOD PO POLHOGRAJCIH

Nedelja, 13. oktober 2024, izpred POŠ Topol

Letos se že tradicionalnim pohodom pridružuje Pohod po Polhograjcih. Med pohodom boste lahko občudovali kulturne in naravne znamenitosti Polhograjskih Dolomitov, organizator - TD Polhograjski Dolomiti pa obljublja, da bo vmes možno prisluhniti tudi zanimivim zgodbam iz najvišje ležečih krajev naše občine.

Ne glede na to na koliko in katerih pohodov se boste udeležili, ne pozabite na kartonček in žig na izhodišču pohoda, prav tako pa ne na vremenu in temperaturam primerno opremo in dovolj tekočine.

Zbrali ste 4 žige, kaj pa zdaj?

Vsi pohodniki, ki vam bo uspelo zbrati žige z vseh štirih pohodov, ste vabljeni, da svoj kartonček prinesete v TIC Medvode do 15. novembra 2024, nanj pripišete svoje ime in priimek ter na Tekmovanju v kuhanju vina in čaja v decembru prevzamete svojo simbolično nagrado.

Oglejte si tudi