Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Krištofova nedelja - za srečo na vseh poteh

Vsi tisti neverni Tomaži, ki  vedno govorijo, le za denar jim je,  nikoli ne prisluhnejo poročilu, ki ga ob koncu akcije, ki poteka  na Krištofovo nedeljo izdata Misijonsko središče Slovenije in MIVA Slovenija, kaj šele, da bi ga prebrali čeravno je dosegljiv na spletni strani Misijonskega središča Slovenije. Mogoče ravno zato ne, da ne bi opazili koliko je še potreb po različnih prevoznih sredstvih in koliko bo še potrebno zbrati, da bo MIVA Slovenija ob pomoči MIVA Avstrija lahko pomagala našim misijonarjem in misijonarkam pri njihovem poslanstvu, oznanjanju naše vere.

Nedelja 21. julija je bila tretja nedelja v mesecu, ko cerkev na slovenskem obhaja Krištofovo nedeljo z blagoslovom vozil in ostalih prevoznih sredstev. V župniji svetega Tomaža v Krašnji je sveto mašo daroval župnik Bernard Rožman, ki je na koncu svete maše blagoslovil še nalepke, voznike in vsa prevozna sredstva zbrana na dvorišču pred cerkvijo. Tokrat je k sodelovanju povabil večje število laikov, ki so poleg beril in prošenj imeli še uvod v sveto mašo in očenaš. Med sveto mašo  je v nagovoru  spregovoril na temo tokratnega evangelija o pomenu dopusta, o tem kako mi najdemo na dopustu svoj mir, ki ga Jezus in učenci niso našli.  Mi se lahko zahvalimo in priporočamo tako Božjemu varstvu kakor varstvu zavetnika šoferjev svetega Krištofa za vse varno prevožene kilometre tako na poti v službo, šolo, ali na dopust tudi ob akciji Misijonskega središča Slovenije in MIVE Slovenija, ki nas vabita z geslom Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti in Stotin za srečno prevožen kilometer k naši pomoči pri nabavi prevoznih sredstev za naše misijonarje in misijonarke, ki oznanjajo našo vero v tujih krajih.

Ob tem se moramo zavedati, da ne bo minilo veliko časa, ko bomo tudi mi postali misijonska država. Seveda je pred blagoslovom nalepk, voznikov in voznic spregovoril še o tem komu in za kaj so bila namenjena sredstva zbrana v preteklem letu, ter o številnih prošnjah naših misijonarjev in misijonark za nova prevozna sredstva. Zanimivo, da je tokrat veliko prošenj za motorje, saj so zelo priročno prevozno sredstvo.  Naj nas tokrat na začetku naših poti spremlja molitev za srečno pot, ki pravi:  Dobri Bog, bodi z nami na cestah tega življenja. Obvaruj nas in vse udeležence v prometu pred nevarnostmi in nesrečami. Varuj nas pred nepazljivostjo, lahkomiselnostjo in hitenjem. Na priprošnjo svetega Krištofa nas spremljaj,da se z vseh poti vedno varno vrnemo domov. Ko pa bomo na poslednji poti, nam daj doseči končni cilj pri tebi. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen. Sveti Krištof prosi za nas. A ob tem ne pozabimo na več pozornosti in strpnosti v cestnem prometu, saj  se bodo številnim zapletom v cestnem prometu kaj  kmalu na cestah znašli tudi učenci in učenke. 

DJD

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi