V petek, 15. 11. 2024, smo tudi v VVE Medo obeležili zaključek Tedna slovenske hrane 2024 in kot vrsto let do sedaj organizirali Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je eden izmed osrednjih dogodkov tedna. Poudarek je na pomenu lokalne hrane, ki izvira iz bližnje okolice. Letos je projekt potekal pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«, saj je letošnji projekt izpostavljal vseh pet sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka, in sicer kruh, maslo, mleko, jabolko in med.
Ta dan za otroke pripravimo zajtrk malo drugače. Skupine se združijo, skupaj so si pripravili pogrinjke na temo čebelic. Otroci in strokovne delavke skupaj pozajtrkujejo dobrote iz lokalne pridelave, domač kruh iz krušne peči, domače maslo, mleko in med, ki so nam ga donirali lokalni čebelarji, ter jabolka iz lokalne pridelave. Letos so se nam ponovno pri zajtrku pridružili lokalni čebelarji. Skupaj z nami so pozajtrkovali, nato pa so nam predstavili še svoje delo in pripomočke, ki jih za svoje delo potrebujejo.
Dan je bil sladek in zanimiv ter je zelo hitro minil. Hvala čebelarjem za obisk in doniran med.
Barbara Knap
pom. ravnateljice in vodja VVE Medo