Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Da bo pot v šolo varna

Pri vrtcu Medo so se v sredo, 28. avgusta dopoldne,  zbrali maskoti AMZS  Anja in Zdravko, policistka in policist policijske postaje Domžale Ajda in Mitja, predstavniki AMZS in AMD Lukovica ter otroci, vzgojiteljice in vodja vrtca z namenom, da udeležence v prometu obvestijo, da se bliža začetek šolskega leta.

V ponedeljek 2. septembra se bodo  odprla šolska vrata in številni otroci bodo zato ponovno na cesti. In ravno slednji so najbolj ranljiva skupine udeležencev v prometu. Na to udeležence v prometu AMZS opozarja z akcijo »Še 365 dni!« Poleg so povabili še posamezna avto-moto društva in policijo, a skrb za varno pot v šolo in nazaj  ni samo njihova, temveč vseh udeležencev v prometu.  

V Avto-moto zvezi Slovenije varnosti otrok v prometu namenjajo veliko pozornosti in tako je ena od aktivnosti, s katerimi želijo doseči, da bi bilo čim manj otrok udeleženih v prometnih nesrečah, tudi ozaveščevalna akcija »Še 365 dni!« Tako sta voznike in ostale udeležence v prometu opozarjala  maskoti Anja in Zdravko. Poleg njiju še Ajda in Mitja iz policijske postaje Domžale. Slednja sta takoj za  predstavnikom AMZS,  najprej na parkirišču nato  še v križišču z Dunajsko cesto pred vrtcem Medo na Prevojah, otroke iz vrtca Medo povprašala o tem kako, kdaj in kje varno čez cesto. In prejela številne  pravilne odgovore, poleg tega so vedeli celo tisto o Pasavčku, ki pravi red je vedno pas pripet, torej se  v avtih tudi pripnejo, kar je prav. Ajda in Mitja sta presenečena ugotovila, da otroci zadevo obvladajo  in zato  so za vajo večkrat prečkali glavno cesto seveda skupaj  še z  Anjo in Zdravkom ter predstavniki AMZS in AMD Lukovica. Mimo vozeči  vozniki so pokazali, da se zavedajo da  prihaja začetek pouka in bili pozorni na to kdaj in kje bodo otroci prečkali cesto. Naj bo vsak dan naslednjega šolskega leta takšen kot je bil tokratni,  da bo  pot v šolo in vrtec celo šolsko leto varna.  

DJD

 

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi