Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Lukovica
DANES
18°C
8°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Nagrajenci občine Lukovica 2017

Stanislava Stopar

Občina Lukovica podeljuje plaketo Občine Lukovica Stanislavi Stopar za dolgoletno prizadevno delo na področju vzgoje in izobraževanja, prizadevno delo v javnem življenju ter društvih in delo v Občini Lukovica.

 

Z delom, ki ga je opravila že do sedaj, pušča široko sled v prostoru in ljudeh Občine Lukovica. Rojena v Rafolčah, je ostala zvesta svojemu kraju, najprej kot učiteljica in nato kar 14 let kot ravnateljica Osnovne šole Janka Kersnika na Brdu. V tem času so se na šoli dogajale velike spremembe, od gradnje prizidka do vedno boljših uspehov, ki so jih dosegali tako šola, kot posamezni učenci.

Gospa Stopar je bila večkrat izvoljena kot svetnica v občinski svet Občine Lukovica, tako tudi v prvem njegovem sklicu, naše območje pa je kot poslanka zastopala tudi v Državnem zboru Republike Slovenije. Pri tem je treba poudariti njeno vedno pozitivno vlogo in odprtost za dialog ter sodelovanje. Sodelovala je pri mnogih projektih, društvih in dejavnostih v Lukovici. Do letošnjega leta je 12 let vodila Društvo upokojencev Lukovica, v katerem je še zelo aktivna podpredsednica. V Društvu izredno cenijo njeno delo in ji priznavajo velike zasluge za njegovo rast in razvoj novih dejavnosti, s katerimi je tretje življenjsko obdobje naših občank in občanov postalo živ in aktiven del naše občine. Na predlog Društva upokojencev Lukovica občinski svet Občine Lukovica gospe Stanislavi Stopar podeljuje priznanje Občine Lukovica.

 

Andrej Svete

Občina Lukovica podeljuje plaketo Občine Lukovica Andreju Svetetu za izjemen prispevek k rasti vzgoje mladih, za njegovo skrb za vse generacije prebivalcev Občine Lukovica, za velik doprinos k ohranjanju in prezentaciji kulturne dediščine ter za prispevek k družbenemu in društvenemu življenju v Občini Lukovica.

 

Gospod Andrej Svete je kot mlad duhovnik v letu 1981 prišel za župnika na župniji Brdo pri Lukovici in Zlato Polje. Kot je on vzljubil ta kraj je tudi kraj vzljubil njega. Temu prostoru in tem ljudem je zapustil 34 let svojega dela in ne le službo ampak služenje. Ne samo, da je velik njegov prispevek za ohranjanje naše bogate sakralne dediščine, ki se je v obeh župnijah Brdo in Zlato Polje ne manjka. Še pomembnejša je njegova vloga pri delu z ljudmi. Kot veroučitelj in vzgojitelj je polagal dober nauk v roke mnogih generacij otrok in mladine, s katerimi je znal navezati pravi očetovski in prijateljski odnos. Ničkolikokrat je namenjal pripravi na dogodke, verouk in pisanje spričeval ter nalog, svoje noči. Nič koliko bolnih je obiskal, koliko naših rajnih je pospremil k počitku in koliko na pot zakona in družinskega življenja. Ni samo duhovnik in župnik, ampak tudi človek, ki se je ves čas razdajal za ljudi in prostor, kamor je bil poslan. Gospod Andrej Svete je občanom Občine Lukovica daroval svoja najustvarjalnejša leta. Za ves velik prispevek, ki ga je g. Andrej Svete vgradil v mozaik našega kraja, naše kulture in našega življenja, mu občinski svet Občine Lukovica podeljuje plaketo Občine Lukovica.

Boštjan Gorenc Pižama

Občina Lukovica podeljuje plaketo Občine Lukovica Boštjanu Gorencu Pižami za izjemen ustvarjalni in prevajalski prispevek k slovenski literarni kulturi ter k prepoznavnosti in ugledu občine v slovenskem kulturnem prostoru.

 

Gospod Boštjan Gorenc Pižama, kot je zapisano na spletni strani, živi v majhni vasici na robu Kranjske. Očitno ima Boštjan srečo, ker se je priženil v Občino Lukovica, mi pa imamo srečo in veselje z njim, bi lahko rekli. A Boštjan ni le žlahtni komik, je še mnogokaj. Je odličen prevajalec, ki je iz angleščine prevedel že preko 40 literarnih del. Med drugim zbirko Dav Pilkeya Prigode kapitana Gatnika, George R. R. Martin – a Igra prestolov in Vihra mečev ter Ples z zmaji. Terry-a Pratchett-a & Neil-a Gaimana, Dobra znamenja in še bi lahko naštevali. S svojim literarnim prvencem sLOLvenski klasiki je v letu 2016 dosegel zavidljiv dosežek, saj je njegovo delo postalo slovenska knjiga leta, ki je bila tudi, kar je pri nas redkost, največja prodajna uspešnica knjižnega leta. Boštjan je poznan v slovenskem medijskem prostoru kot moderator, voditelj radijskih in TV projektov, nikoli pa mu ni odveč pomagati svojemu domačemu kraju, kjer je organiziral dobrodelni večer stand up komedije v podporo izgradnje otroškega igrišča na Trojanah. Ali pa voditi občinske prireditve in pomagati pri njihovem nastanku. Za ustvarjalne dosežke, obsežen prevajalski opus prevedene angleške literature v slovenski jezik, za prispevek k razvoju gledališča in žlahtne komedije ter za prispevek k dvigu kulture našega kraja in njeno prepoznavnost ter tudi prepoznavnost naše občine v širšem slovenskem prostoru, občinski svet Občine Lukovica Boštjanu Gorencu Pižami podeljuje plaketo Občine Lukovica.

Prof. dr. Anton Meden

Občina Lukovica podeljuje plaketo Občine Lukovica prof. dr. Antonu Medenu za izjemen prispevek na področju vzgojno izobraževalnega, kulturnega in družbenega življenja in dela v Občini Lukovica

 

Prof. dr. Anton Meden s svojo družino živi v naši občini od leta 1996. Je oče petih otrok. Že v prvih letih bivanja v Lukovici se je aktivno vključil v življenje kraja. Zelo dobro se zaveda, da je dober, sodoben, učinkovit, prijazen, human temeljni izobraževalni sistem bistveni gradnik vsake zdrave družbe, vsake civilizacije, kakor je družina njena osnova celica.

Današnji čas zahteva aktivno vlogo staršev. Takšno poslanstvo pooseblja g. Meden. Tako je bilo skoraj samoumevno, da so ga starši na OŠ janka Kersnika Brdo že leta 2002 izvolili za predsednika Sveta staršev. Z dveletno prekinitvijo to funkcijo opravlja še danes. Kot človek dialoga je v vseh teh letih dosegel, da so starši kot prvi in nepogrešljivi vzgojitelji dobili svojo moč odločanja v svetih staršev in s tem sodelovanja z učitelji.

Ker njegova vizionarna beseda vedno pade na plodna tla, je povezal svete staršev v regiji in postal pobudnik in soustanovitelj ter predsednik regionalnega aktiva svetov staršev ter eden glavnih akterjev ustanovitve nacionalne starševske organizacije Zveze aktivov svetov staršev Slovenije. Tej organizaciji predseduje vse od ustanovitve leta 2011 do danes

Poleg omenjenega udejstvovanja je g. Meden soorganiziral vrsto kulturnih dogodkov in predavanj ter pisal v občinsko glasilo. Skupaj z ženo Zinko vodita tudi Slomškov bralni klub za odrasle, »na noge« pa sta postavila tudi otroški bralni klub.

Tudi na svoji poklicni poti je predan delu – je univerzitetni profesor in uveljavljen znanstvenik na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. Ja avtor več kot 150 izvirnih znanstvenih člankov.

Za izjemen prispevek na področju vzgojno izobraževalnega, kulturnega in družbenega življenja in dela v Občini Lukovica mu Občinski svet Občine Lukovica podeljuje plaketo.

Društvo lastnikov gozdov Tisa Domžale

Občina Lukovica podeljuje plaketo Občine Lukovica Društvu lastnikov gozdov Tisa Domžale ob deseti obletnici delovanja in  prispevek  k izobraževanju in povezovanju lastnikov gozdov na območju Občine Lukovica.

Društvo lastnikov gozdov tisa Domžale je prostovoljno, nepridobitno in samostojno združenje, ki vključuje in povezuje lastnike gozdov na območju občin Lukovica, Domžale, Moravče, Trzin, Mengeš in Dol pri Ljubljani. Ustanovljeno je bilo leta 2007 zaradi boljšega medsebojnega poznavanja, izmenjave izkušenj in nudenja pomoči med lastniki gozdov. Glavne dejavnosti društva so: izobraževanja za gospodarjenje z gozdom v obliki tečajev, predavanj in ekskurzij, skupna nabava osebne varovalne in zaščitne opreme ter strokovne literature, pomoč pri prodaji več vrednega lesa na licitaciji v Slovenj Gradcu ter svetovanje in pomoč pri ukrepih za povečanje prodajne vrednosti okroglega lesa s pravilnim krojenjem.

V časih, ko je gozd vedno bolj ogrožen, je skrb za pravi odnos do gozda še kako pomemben.

Občinski svet Občine Lukovica ob deseti obletnici delovanja Društva tudi kot podporo njegovemu delu in prizadevanju Društvu lastnikov gozdov Tisa Domžale, s sedežem v Občini Lukovica, podeljuje plaketo Občine Lukovica.

 

Oglejte si tudi