Logo MojaObčina.si
JUTRI
31°C
20°C
TOR.
29°C
17°C
Oceni objavo

Tretja zaporedna zmaga za odličen zaključek sezone

Rokometašice Zvezde Logatca so na zadnji tekmi sezone premagale tudi doslej nepremagano Olimpijo in tako potrdile končno drugo mesto v 1.B ligi. Po odličnem drugem polčasu so Zvezdine rokometašice tretjo zaporedno zmago dosegle z rezultatom 26:19.

Zaključek sezone je poskrbel za razburljiv razplet. V igri za drugo mesto so bile še tri ekipe, a odličen drugi polčas, v katerem so domače rokometašice ljubljanski zasedbi dovolile le pet zadetkov, je nov par točk prinesel prav četi Tadeja Zbačnika. Kljub porazu proti Vrhniki, je tretje mesto osvojila zasedba Nakla.

Prva polovica poslednje tekme sezone članic je minila izenačeno. Ekipi sta se nekajkrat izmenjali v vodstvu in na odmor odšli popolnoma poravnani. V drugem polčasu pa so Zvezdine rokometašice strnile vrste v obrambi, znova je dvomestno število obramb (14) zbrala vratarka Nadja Kovačevič. Ob natančnosti v napadu je razlika hitro naraščala, ob delnem rezultatu 8:2 so logaške rokometašice v 50. minuti, po tretjem zadetku Anette Merslavič, vodile že z 22:16.

Ko je v 56. minuti edino sedemmetrovko domačih rokometašic v svoj prvenec pretvorila Barbara Brkovič, je bilo vzdušje na višku. Šestkrat je za zmago zadela najboljša strelka tekme – Jana Košir.

Barbara Brkovič, kapetanka RK Zvezda Logatec: “Vesela sem, da smo tudi na zadnji tekmi sezone prikazale borbenost in željo po novi zmagi. Z dobro igro v obrambi in obrambami vratarke Nadje, smo imele zagon za igro v napadu, kjer smo zadevale. V prvem polčasu so nas tekmice vedno znova rezultatsko spremljale in lovile, v drugem polčasu pa smo stopile na plin in si priigrale prednost, ki smo jo ohranile do konca. Tako je prišla še tretja zaporedna zmaga, zmaga za konec sezone. Ponosna sem na svojo ekipo, da smo uspele sezono speljati do konca in se veseliti drugega mesta.”

1.B članska rokometna liga – 6. krog
RK ZVEZDA LOGATEC : RK OLIMPIJA 26:19 (14:14)
sobota, 29. maj 2021, ob 19.30, Logatec

RK Zvezda Logatec: Kovačevič 14 obramb; Križaj, Medič 3, Merslavič 3, Grm 2, Košir M. 2, Čehić, Bole 2, Košir J. 6, Brkovič 1, Lukan 3, Železnik S., Tomasović 4, Železnik M.
RK Olimpija: Kastelic 4 obrambe, Mijatovič; Petrovič, Veber Marton H. 2, Veber Marton T. 1, Accetto 1, Trifkovič, Gabrovšek 1, Kovačević 2, Bunčič 3, Kolobarič 2, Jamnik, Česnik 4, Mozoli 2, Nosan 1.

Sedemmetrovke: Logatec 1 (1), Olimpija 7 (4)
Izključitve: Logatec 14 minut, Olimpija 4 minute

Lestvica 1.B članske rokometne lige: Olimpija 10 točk, Zvezda Logatec 6, Naklo 4, Vrhnika 4.

Oglejte si tudi