Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Na Sekirici so se začeli poletni večeri pri kamniti mizi

Prvi letošnji poletni VEČER PRI KAMITI MIZI se je odvijal v sklopu tednov ljubiteljske kulture in medgeneracijskega povezovanja. V želji, da svojim sokrajanom popestrijo poletne večere, so se v petek, 14. junija 2024, zbrali posamezniki in člani skupin iz vseh starostnih obdobij.

Na križišču ob župnikovem kozolcu na Sekirici, pod lipo pri kamniti mizi, je pisana druščina nastopajočih obiskovalcem najprej postregla z glasbeno pripovednim kulturnim programom v katerem so se prepletali petje, zvoki kitare, harmonike, recitacije in zgodbe. V »Triu za današnji dan« so skupaj nastopili Aljoša Murn, Janja Rihberger in Peter Černilogar, ljudsko o Botri Smrti je pripovedovala Petra Rok, Marija Rupnik in Irena Lukan v Duu Mir pa sta zapeli svojo avtorsko in nekaj zanimivih starih ljudskih pesmi. Poezijo Alojza Gradnika je recitiral Simon Istenič, predstavili so se tudi mladi kitarist Tilen Sedlar, Mika DeGleria s harmoniko in Ženski pevski zbor Društva upokojencev Logatec pod vodstvom Matije Logarja. Sceno sta popestrila zakonca Leskovec, pripeljala sta se v starodobnih avtomobilih Fiat Topolino letnik 51 in Fiat 600 letnik 68, ki ju je gospod Leskovec obnovil. Po nastopu se je prijetno druženje še nadaljevalo ob harmoniki in skupnem prepevanju ter pokušini kulinaričnih dobrot.

Junijski večer pri kamniti mizi, foto: Anda Ovsec

Dogodek je ob podpori Občine Logatec organizirala Anda Ovsec v sodelovanju z logaško izpostavo JSKD. Prvemu večeru, bosta na isti lokaciji v nadaljevanju sledila še dva petkova poletna večera, 12. julija in 9. avgusta. Ob lepem vremenu bo dogajanje potekalo na prostem, v primeru dežja pa se bo premaknilo v notranjost kozolca.

Naslednjič zopet vabljeni sedanji in še novi obiskovalci, pa tudi izvajalci, ki bi se želeli pridružiti ekipi nastopajočih. Kdor je pripravljen nastopati naj le zbere pogum in se javi na številko 051 626 901. V program bi se lepo podale tudi orglice. Zato vabljeni udeleženci letošnjega orgličarskega tečaja JSKD Logatec, saj so ti večeri izvrstna priložnost in spodbuda za nadaljevanje.

Oglejte si tudi