Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
36°C
20°C
Oceni objavo

Logaški lokalni prevoz

Občinski svet Občine Logatec je na svoji 10. redni seji, dne 20. 6. 2024, sprejel sklep, s katerim Občina Logatec s 1. 7. 2024 ukinja Logaški lokalni prevoz.

Občina Logatec je v letu 2017 pridobila evropska sredstva za izvajanje gospodarske javne službe lokalnih linijskih prevozov potnikov na območju občine Logatec. To je potekalo v okviru operacije: Povezovanje urbanih naselij občine Logatec do 31. 12. 2023. Kljub zaključku navedene operacije, je Občina Logatec, od 1. 1. 2024, še naprej izvajala logaški lokalni prevoz, in sicer na treh različnih relacijah od Zdravstvenega doma Logatec do Zapolja, od Doma starejših do Zapolja in od Logatca do Rovt. Število potnikov na posameznih relacijah je bilo različno, največkrat pa so bili opaženi prazni avtobusi, brez potnikov. Za razmislek o odločitvi, glede nadaljevanja izvajanja logaškega lokalnega prevoza, je Občinska uprava pripravila kratko anketo o postajališčih in o logaškem lokalnem  prevozu. Nanjo je odgovorilo 196 oseb, med katerimi je 27% vprašanih odgovorilo, da navedenega prevoza ne uporablja.

Občina Logatec, poleg opisanega prevoza, v sodelovanju z zavodom Zlata mreža, nudi možnost brezplačnega prevoza na klic t.i. Prostofer, katerega vozilo je zasedeno skoraj vsak dan in ga s pridom uporabljajo starejši občani.

V mesecu maju se je Občina Logatec vključila v pilotni projekt souporabe električnih vozil ZOE, ki bodo v jeseni na razpolago tudi občanom Logatca.

In nenazadnje, je Družba za upravljanje javnega potniškega prometa d.o.o. pripravila nove vozne rede, ki vplivajo tudi na mobilnost občanov Logatca (https://www.dujpp.si/vozni-redi.html ).

Poleg vseh opisanih možnosti prevoza, Občina Logatec na 23 relacijah med zaselki in šolami, izvaja šolski prevoz, ki je lahko, če so prosti sedeži, brezplačno namenjen tudi občanom.

Občina Logatec si vsekakor želi organizirati učinkovito mobilnost svojih občanov skupaj s približevanjem agendi t.i. zelenega prehoda in na ta način občanom omogočiti mobilnost, ki bo prijazna do človeka, narave in gospodarna za občinski proračun.

 

 

Oglejte si tudi