Logo MojaObčina.si
JUTRI
33°C
19°C
SOB.
32°C
19°C
Oceni objavo

Kaj si lahko ogledate v logaški občini – Visit Logatec – izleti, znamenitosti, doživetja

Logatec ponuja izjemno veliko lepih izletov, ki bodo kot nalašč za vse športno aktivne, kakor tudi za družine, ki si morda zaželijo lahke poti z ogledom katere izmed znamenitosti ali pa zgolj odmika v naravo.


Če se radi podate po kolesarskih izzivih, po novih poteh, mimo kmetij odprtih vrat na kosilo in naprej po okoliških hribih, se lahko podate po več kolesarskih in peš poteh v občini Logatec.

Kolesarjenje – poglej kolesarske poti:

Pohodništvo – poglej pohodne poti:

Jamarstvo: Vranja in Skednena jama, Planinska jama

Naravna dediščina – poglejVranja jamaUnicaPlaninsko polje, Žejna dolina, Zelena dolina, Dolina Pikelca, Visoko Barje Jezerc ...

Kulturna dediščina – poglejPodružnična cerkev sv. Mihaela v JakoviciŽupnijska cerkev sv. Treh kraljev na Vrhu sv. Treh kraljevPodružnična cerkev sv. Hieronima na PetkovcuPodružnična cerkev sv. Nikolaja na Hlevnem VrhuVodni zbiralnik Kotla v GrčarevcuPodružnična cerkev sv. Luke v GrčarevcuSpominska kapela žrtvam prve in druge svetovne vojne v RovtahSpominska kapela žrtvam prve svetovne vojne v Dolnjem LogatcuPodružnična cerkev sv. Katarine Aleksandrijske na Medvedjem BrduUtrdba Lanišče pri KalcahPodružnična cerkev sv. Barbare na Ravniku pri HotedršiciBatičev spomenik NOB v Dolnjem Logatcu

Vojni muzej Logatec

Za vse, ki želite »skočiti nazaj v zgodovino«, vam priporočamo ogled Vojnega muzeja Logatec. Zbirka Vojnega muzeja Logatec je ena izmed največjih zasebnih muzejskih zbirk vojnozgodovinskih predmetov na Slovenskem. Pomemben del zbirke so tudi etnološki predmeti slovenske preteklosti, ki sicer nimajo vojnega ali vojaškega značaja, a krepijo slovensko kulturno tradicijo.

Pumptrack poligon in vetrovnik Aerodium Logatec

Logatec ponuja tudi športno doživetje tako najmlajšim kot tistim malo starejšim in pogumnejšim, in sicer Pumptrack poligon (mobilni) in vetrovnik Aerodium Logatec, kjer vam ni potrebno poleteti z letalom in skočiti izza oblakov, ampak lahko v Logatcu izkusite občutek letenja.

Namestitve – poglej možnosti, kulinarika poglej ponudbo in Tržnica Logatec poglej obratovanje

Aktualni dogodki 


Dobrodošli, da tudi sami izkusite in doživite logaško občino, si ogledate tukajšnje naravne in kulturne znamenitosti ter uživate v razgledih, ki jih ponujajo vrhovi in razgledišča naše občine.


Spremljajte tudi:


Oglejte si tudi