Logo MojaObčina.si
DANES
35°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Duhovnik jubilant Janez Petrič

V nedeljo, 30. junija 2024 je župnik župnije Rovte Janez Petrič praznoval jubilej zlate maše. Z njim so se veselili farani in prijatelji. Pri slovesni sv. maši so somaševali rojak župnik Anton Trpin in kaplan župnije Dolnji Logatec Rafał Kędzierski.

Pri slovesni sv. maši so sodelovali vsi trije župnijski pevski zbori in predstavniki različnih skupin, ki delujejo v župniji. Župniku Janezu Petriču je za jubilej čestital tudi župan Berto Menard.

V imenu faranov se je župniku Petriču za 50 letih mašništva in 34 let delovanja v župniji Rovte zahvalil Peter Istenič, ki je poudaril hvaležnost za neomajno vero in trdno voljo, ki ju je župnik Janez Petrič izkazoval vsak dan, za vse neštete ure, ki jih je posvetil za pripravo maš, spovedi in duhovnimi pogovori ter za njegovo službo, ki ni le poklic, temveč tudi poslanstvo, ki ga izpolnjuje s srcem in dušo.

Nagovor pa zaključil z najlepšimi željami za prihodnost, v katerih naj jubilanta še naprej spremljajo Božja milost, blagoslov, predvsem pa zdravje, moč in veselje, da bo lahko še naprej služil in vodil župnijo Rovte.

V dar in spomin na ta dan, je župnik Janez Petrič prejel nov mašni plašč s sliko nadangela Mihaela, zavetnika župnije Rovte, ki je v poslikavi vitraža stranskih vrat župnijske cerkve.

Oglejte si tudi