Logo MojaObčina.si
JUTRI
34°C
20°C
ČET.
32°C
20°C
Oceni objavo

Občni zbor KUD Kosec pregledal delo preteklega leta

Leto je naokrog in člani Kulturno-umetniškega društva »Kosec« Log-Dragomer so se zbrali na svojem, že štirinajstem občnem zboru. Nekoliko slabši udeležbi od pričakovane, zbrala se je nekaj manj kot polovica članov od 78 evidentiranih, je botrovalo slabo vreme predvsem pa neusklajenost z drugimi društvi, ki so na ta dan organizirala izlet ali kakšno drugo dejavnost. Po statutu društva je v tem primeru potrebno počakati 30 minut, šele  potem je zbor sklepčen. Kot je že prešlo v navado, so v tem času »čakajoče« razvedrili člani Pevske skupine »Mladi po srcu«, ki so zapeli nekaj pesmi. Tokratnemu zboru je predsedoval g. Boris Smirnov.

Zboru članov KUD Kosec je predsednica ga. Anica Vengust opisala aktivnosti društva v preteklem letu, ki je bilo pravzaprav najbolj plodno v vsej svoji zgodovini, saj je nanizalo skoraj 50 dogodkov, ki so soustvarjali kulturno dejavnost v naši občini. Od izobraževalnih dogodkov, kot je uporaba pametnega telefona, do tradicionalnih »Koscev in grabljic«, ki pritegnejo množico gledalcev. Po pregledu finančnega poslovanja društva, ki je bilo, mimogrede povedano, zelo uspešno, so člani izglasovali potrditev vseh poročil.

V nadaljevanju je predsednica predstavila še načrt dela in finančnega poslovanja društva, kar je bilo tudi brez problema potrjeno.

Zbor sta pozdravila tudi župan Občine Log-Dragomer g. Miran Stanovnik in, v imenu Društva upokojencev Log, ga. Viktorija Jerina. Na koncu zbora je predsednica podelila spominska darilca vsem mentorjem in najbolj zaslužnim za uspešno delo.

Žal pa ostaja grenek priokus zaradi neudeležbe predstavnikov drugih društev in posameznikov, ki so bili posebej povabljeni, ker predstavljajo pomembne člane naše skupnosti, kot so npr. občinski svetniki. Razen ene izjeme, ni svoje odsotnostinihče niti poskušal opravičiti. Mar jim je kultura v našem kraju res tako malo mar?

Zapisal: Iztok Urbanc

Fotografije: Iva Urbanc

 

Oglejte si tudi