Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Log - Dragomer
DANES
18°C
10°C
JUTRI
20°C
9°C
Oceni objavo

Krompirjev piknik

Društvo upkojencev Log pri Brezovici vsako leto za svoje člane pripravi tradicionalni Krompirjev piknik. Letos se je odvil v torek, 10. septembra. Kot vsakič so se priprave začele že kar nekaj časa pred tem. Anton, ki je že po tradiciji glavni organizator, je moral oceniti, koliko krompirja, mesa in pijače bomo potrebovali, pripraviti cenik ter sklicati ekipe – saj veste, iste legende kot vsako leto. Ob 11. uri smo se zbrali tisti, ki smo postavljali mize, medtem ko je Damjana poskrbela za razstavo naše likovne sekcije. Ko smo postavili mize, smo se lotili še lupljenja in sekljanja čebul, ker nismo želeli vsega prepustiti kuhinjskemu osebju – pri nas velja vodilo, da "vsaka roka šteje"!
Ob pol dveh se je začela zbirati večja ekipa, dekleta so okrasila mize in vhod, v kuhinji pa so zavihali rokave in začeli lupiti krompir. Zunaj se je pripravljal žar, in kmalu je zadišalo po praženi čebuli. Krompir je v posodah veselo cvrčal, medtem ko so ga junaki pridno mešali pod skrbnim Tončkinim očesom - tako dobro, da je verjetno krompir še njih pohvalil! Letos smo testirali tudi novega žarmojstra Dragišo, ki je, če morda še ne veste, pravi virtuoz na področju žara in pečenja odojkov.
Prvi obiskovalci so prispeli že pred tretjo uro,  dvorana se je hitro polnila – mislim, da je bil zadnji prazen stol viden le kakih 30 sekund. Pred šankom, kjer se je delila hrana in pijača, se je hitro ustvarila vrsta; naša blagajničarka delilke delikates so bile v polnem pogonu. Ljudje so lahko izbirali med perutničkami, čevapčiči in kotleti ali pa so si naložili kombinacijo vsega. Za žejo je bilo na voljo vse od soka do pivske klasike.
Ko so se želodčki nasitili, je prišel čas za nagovor predsednika. Povabil nas je k ogledu razstave likovne sekcije, izpostavil problem praporščaka (kot vsako leto!) in seveda pohvalil vse, ki so prispevali svoj čas, delo, material in tiste slavne sladice, ki vsako leto pričarajo nasmeh na obraz.
Sladice vseh vrst in oblik so hitro pošle –  kdo bi nam to zameril, saj so bile božanske in temu namenjene! Naša Henrika je celotno dogajanje še popestrila z igranjem na harmoniko, s čimer je vzdušje postalo še bolj veselo. Okrog petih se je dogodek počasi zaključil. Po obrazih obiskovalcev se je bilo videlo, da so zadovoljni.  Lahko torej sklenemo, da je Krompirjev piknik 2024 še ena zgodba o uspehu.
Zahvala vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izpeljavi dogodka, prispevali vino in krompir, prinesli sladke dobrote in pripravili cvetlične aranžmaje. Posebna zahvala gre spet seveda gasilcem, ki nam vsako leto odstopijo dvorano – brez njih ne bi bilo take odmevne "fešte"!


Zapisal Andrej Jerina


Oglejte si tudi