Logo MojaObčina.si
JUTRI
36°C
20°C
PON.
30°C
20°C
Oceni objavo

Ste nevladna organizacija? Je vaše poslanstvo približati kodiranje otrokom in mladini in se hkrati imeti super? Prihaja Meet and Code 2023!

Amazon se pridružuje družini Meet and Code kot glavni donator za omogočanje dostopa do kodiranja in digitalnih veščin za zapostavljene mladih po vsej Evropi.

 V današnjem hitro razvijajočem se digitalnem okolju so osnovne digitalne veščine vse bolj pomembne. Evropska komisija si je zastavila cilj, da bo  do leta 2030 80 %  državljanov EU opremljenih s temi veščinami, z upanjem, da bo spodbudila rast tehnološke industrije in povečala stopnjo zaposlenosti. Amazon in SAP sta združila moči v tej pobudi za skupni vpliv, da bi zagotovila, da mladi iz slabše oskrbovanih in premalo zastopanih skupnosti ne bodo zapostavljeni v evropskem iskanju digitalnih veščin za vse.

Amazonov vodja evropskega izobraževanja, Michael Vollmann, pravi: »Na žalost nimajo vsi posamezniki v Evropi sredstev za izboljšanje svojih digitalnih veščin, kar je povzročilo neenake možnosti za mlade. Zato se Amazon zavzema za napredek pri izobraževanju o računalništvu za izboljšanje dostopnosti. .”

"S tem lahko opolnomočimo in razširimo prihodnje priložnosti za mlade, spodbujamo večjo pravičnost v izobraževanju in prispevamo k zmanjševanju neenakosti," dodaja.

Amazon je že od prej poveza z družin Meet and Code, saj so bili lokalni partner v več državah Meet and Code, letos pa so se odločili, da bodo sodelovali kot glavni donator. S tem Meet and Code postane največja skupna pobuda za digitalno izobraževanje v Evropi.
 
Zakaj je Amazon sposoben popeljati Meet and Code v nove višine

Meet and Code je ponosen na sodelovanje in združevanje moči s podjetji, ki delijo njihovo vizijo in priznavajo pomen zagotavljanja potrebnih veščin za prihodnost študentom iz vseh družbenih slojev.

»Sodelujemo z izkušenimi partnerji v sektorju neprofitnih organizacij, da bi spodbujali pravičnost v izobraževanju za premalo zastopane skupnosti,« poudarja Vollmann. »To je zato, ker verjamemo, da ima združevanje močnih partnerjev, ki si delijo isto vizijo opolnomočenja vseh mladih Evropejcev z dostopom do izobraževanja o računalništvu in z demistificiranjem karier prihodnosti, pozitiven vpliv na krepitev digitalnih veščin v Evropi. To partnerstvo ima potencial, da se razvije v močno in široko zavezništvo, ki širi in poglablja svoje sodelovanje ter ustvarja nove priložnosti za prikrajšane mlade pri kodiranju in programiranju."

Poleg Meet and Code  ima  Amazonov program Future Engineer še druge izjemne pobude, ki podpirajo opolnomočenje mladih. Ti vključujejo naslednje:

- Class Chats , kjer zaposleni v Amazonu vodijo pogovore o karieri v šolskih razredih, da bi učencem pomagali bolje razumeti tehnološko industrijo.

- Štipendije in mentorstva za študente iz socialno ogroženih družin, ki študirajo računalništvo.

- Zagotavljanje odprtih izobraževalnih virov (OER) o digitalnih veščinah in tehničnih napravah, usposabljanju zmogljivosti, nadaljnjem izobraževanju in izpopolnjevanju učiteljev.

- Več digitalnih izzivov (kot je Alexa Young Innovator Challenge), kjer se študenti naučijo osnov računalništva.
 
Zgodba o Meet and Code

Ko so  SAP,  Haus des Stiftens in TechSoup Europe konceptualizirali Meet and Code, je bila vizija sprožiti pobudo, ki je presegla izobraževalne potrebe otrok s podpiranjem ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov (SDG), da bi svet deloval bolje. 

Eden od ciljev trajnostnega razvoja, s katerim se Meet and Code ujema, je SGD 17, ki govori o sodelovanju in partnerstvih med vladami, zasebnim sektorjem in civilno družbo kot bistvenih za doseganje katerega koli trajnostnega cilja. Partnerstvo mladim ne daje le orodij za uspeh, ampak odpira tudi svet priložnosti in možnosti, do katerih sicer morda ne bi imeli dostopa.

Brez dvoma si Meet and Code, SAP in Amazon delijo skupen cilj, da omogočijo dostop do računalništva in digitalnih veščin vsem študentom, ne glede na njihovo ozadje. Vse zainteresirane strani priznavajo pomen podpore skupnostim, ki niso v celoti oskrbljene, in zagotavljanja priložnosti mladim za poklicno pot na področju tehnologije. Skupaj z vsemi partnerji je pobuda Meet and Code v odličnem položaju, da zagotovi svetlejšo in bolj vključujočo prihodnost za vse.

 

#MeetandCode #amazonfutureengineer #SAP4Good #DigitalSkills4All #collectiveimpact

Partnerja:

Amazon Futire Engineer in SAP

Organizatorji:

Haus des Stiftens, TechSoup Europe in TechSoup Slovenija (Zavod MISSS) na lokalni ravni

Oglejte si tudi