Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
19°C
JUTRI
32°C
20°C
Oceni objavo

Sedem avtobusov iz Ljubljane polni oranžnih potnikov

Jutri, 2. 9. 2023, iz Ljubljane proti Vinici v Beli krajini štarta 7 avtobusov iz različnih koncev Ljubljane, ki bodo polni oranžnih potnikov, članov Društva Šola zdravja. Peljejo jih na vseslovensko srečanje skupin Društva Šola zdravja, ki ga to društvo ponovno obuja po treh letih »premora«, saj je vmes prišla korona. Zadnje srečanje vseh skupin Šole zdravja so imeli leta 2019 v Velenju.

Srečanja vseh skupin Društva Šola zdravja so posebnost tega društva, saj jih organizirajo že od leta 2009. Na njih se srečajo člani z vseh koncev Slovenije, saj njihov namen ni le druženje, izmenjava izkušenj, odkrivanje lepot Slovenije, spoznavanje sošolcev iz drugih krajev, marveč tudi dodatna motivacija, da naredijo nekaj dobrega zase in za svoje zdravje.

Do leta 2020 so bila srečanja redna, saj je društvo letno organiziralo tudi do štiri vseslovenska srečanja po različnih krajih v Sloveniji. V Piranu kjer so leta 2009 priredili prvo srečanje, so se naslednjih deset let nadaljevala tradicionalno (vsako zadnjo soboto, ob koncu avgusta ali začetku septembra). Potem je prišlo leto 2020, ko so pripravljali srečanje na Vrhniki in se je vse skupaj ustavilo zaradi pandemije Covida-19. Po treh letih premora so se v Društvu Šola zdravja odločili, da bodo srečanja vseh skupin Šole zdravja ponovno obudili.

V petnajstih letih od ustanovitve društva je Ljubljana dvakrat gostila vseslovensko srečanje skupin Šole zdravja in sicer v letih 2011 in 2014.

Člani pridejo z vseh koncev Slovenije, saj Društvo Šola zdravja deluje v vseh regijah, v 95 občinah, trenutno imajo 260 skupin, štejejo pa čez 5.100 članov. Konkretno v Ljubljani imajo največ skupin (29), ki vsako jutro telovadijo po metodi »1000 gibov«.

Če še niste del te velike oranžne družine, lahko pridete jutri v Vinico in preverite kako se razgibavajo, kakšne vaje delajo in kako se lepo in veselo družijo.

Ekskluzivni medijski partner srečanja je TV Vaš kanal.

Kronologija vseslovenskih srečanj (2009-2019) je objavljena na spletni strani društva:

https://solazdravja.com/2023/08/09/kronologija-vseslovenskih-srecanj-drustva-sola-zdravja-2009-2019/

Neda Galijaš

Oglejte si tudi