Logo MojaObčina.si
JUTRI
36°C
20°C
PON.
30°C
20°C
Oceni objavo

Prednovoletno druženje MNOB

Prednovoletno druženje Mladih za vrednote NOB Slovenije: odprt občni zbor članstva, razprava in druženje v Mladinski postaji Moste.

Ljubljana-Moste, 22. decembra 2023; Mladinska organizacija ZZB za vrednote NOB Slovenije (MNOB) je organizirala prednovoletno druženje, ki je vključevalo tudi odprt občni zbor članstva. Dogodek je potekal v prijetnih prostorih Mladinske postaje Moste (MPM), ki jih je za potrebe MNOB odstopila brezplačno.

Predsedstvo MNOB je člane na dogodek povabilo preko e-vabila na njihove e-naslove, v katerem so naznanili sklic sestanka občega članstva. Datum in ura zasedanja sta bila določena na dopisni seji predsedstva 1. decembra 2023, člani pa so bili o sklicu sestanka obveščeni preko e-pošte, Facebook skupine in Facebook klepeta. Predsednik je posebej poudaril, da je tokratni občni zbor odprtega značaja, kar pomeni, da so bili k razpravi vabljeni tudi predstavniki splošne javnosti.

Dnevni red zasedanja je vključeval poročilo predsednika MNOB o delovanju organizacije v letu 2023, predstavitev točk MNOB, medsebojna obvestila in dogovore ter odprtje razprave za splošno javnost. Posebna točka dogodka je bilo tudi tovariško prednovoletno druženje in obisk Dedka Mraza, ki je vzbudil posebno navdušenje med udeleženci.

Na samem zboru je tovariš Zakrajšek predlagal premik 2. točke dnevnega reda, in sicer »programske točke MNOB«, na dopisni zbor članstva MNOB, s predhodno dopisno razpravo. Zbrani člani so predlog soglasno sprejeli.

Druženje je potekalo v sproščenem in zabavnem vzdušju. Za dodatno razvedrilo je poskrbel Dedek Mraz, ki je obiskovalce navdušil s svojo sivo kučmo in belo brado. Oblečen v vojaška oblačila je povedal, da se je komaj prebil skozi zasede Božičkovih in Miklavževih mož, kar je sprožilo številne smehljaje in dobrovoljne komentarje. Vsakemu izmed prisotnih je Dedek Mraz prinesel darilo.

Poleg članov MNOB so se dogodka udeležili tudi zunanji gostje. Dva predsednika krajevnih organizacij združenj borcev (Dragomelj in Sostro) sta izkazala podporo mladinski organizaciji, prav tako so se štirje mladi, ki so izkazali zanimanje za delovanje MNOB, po končanem dogodku odločili včlaniti v organizacijo. Njihova včlanitev dodatno poudarja pomen organizacije in njen vpliv na mlade generacije.

Prednovoletno druženje Mladih za vrednote NOB Slovenije je tako postreglo s kombinacijo pomembne razprave, druženja in smeha, hkrati pa je okrepilo povezanost med člani organizacije ter njihovo odprtost do sodelovanja z javnostjo. 

Oglejte si tudi