Logo MojaObčina.si
JUTRI
36°C
20°C
PON.
30°C
20°C
Oceni objavo

Anketa o spolnem zadovoljstvu

Vljudno vabljeni k izpolnjevanju ankete o spolnem zadovoljstvu v okviru študije, ki jo izvaja Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje ter drugimi univerzami. Cilj anketnega vprašalnika je ugotoviti spolno zadovoljstvo pri ženskah in moških v splošni populaciji ter pri parih.

Spolno nezadovoljstvo ne vpliva samo na posameznika, ampak tudi na družbo in predstavlja vse večji javnozdravstveni problem, negativno vpliva na spolno obnašanje pri ženskah in moških, vodi do manjšega samospoštovanja in manjšega vzajemnega zadovoljstva med partnerji ter nestabilnosti v zvezi. Zmanjšano spolno zadovoljstvo je povezano z nastajanjem spolnih težav, npr. težave z orgazmom pri ženskah ter zgodnje ejakulacije in erektilne motnje pri moških.

Spletni anketni vprašalnik je dostopen na https://1ka.arnes.si/a/28355, vprašanja pa se nanašajo na spolno interakcijo s partnerjem/ico v zadnjem letu. Izpolnjevanje anketnega vprašalnika, ki je popolnoma varen, anonimen in prostovoljen, traja le nekaj minut (pribl. šest). Podatki raziskave bodo služili izključno namenu izdelave projektnega dela.

Za sodelovanje v raziskavi se vam najlepše zahvaljujemo.

V želji doseči reprezentativen vzorec vas prosimo, če lahko anketo delite tudi naprej.

Izr. prof. dr. Andrej Starc, Slovenija

Doc. dr. Raja Dahmane Gošnak, Slovenija

Karoline Palatin, Slovenija

Prof. Giuseppe Ricci, Italija

Doc. dr. Branko Gabrovec, Slovenija

Prof. dr. Danijela Malnar, Hrvaška

Prof. dr. Krešimir Rotim, Hrvaška

Prof. dr. Vedran Đido, Bosna in Hercegovina

Prof. dr. Violeta Enea, Romunija


vir: NIJZ, januar 2022

Oglejte si tudi