Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
36°C
20°C
Oceni objavo

Manj sveč, več dobrih dejanj

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje smo Slovenci po porabi števila nagrobnih sveč na prebivalca v svetovnem vrhu. Ob bližajočem dnevu spomina na mrtve bo ta poraba še posebej velika. Letno jih v Sloveniji prižgemo od 15 do 20 milijonov in tako ustvarimo 4.500 ton odpadkov posebne vrste! 

Kaj lahko storimo kot posamezniki, da bo teh odpadkov manj? Na voljo imamo več možnosti: porisane kamenčke, cvetje z vrta, lesene svečke, virtualne sveče …
Lepo je, da ohranjamo spomin na svoje ljubljene pokojne, še lepše pa je, da spomin nanje ohranjamo ob pogovorih in družinskih srečanjih. S tem, da obiščemo grobove in za nami ne ostajajo sveče, ni nič narobe, nasprotno!  Vsaka neprižgana sveča pomeni manj odpadkov, manjše breme za okolje in nenazadnje tudi prihranek za posameznika ali družino.
Ste vedeli, da letno zapravimo za sveče približno 30 milijonov €. Namenimo jih raje v dobrodelne namene in pomoč živim. Če ste se tudi vi odločili, da boste letos bolj prijazni do okolja in solidarni do tistih v stiski, vas vabimo, da denar, ki bi ga sicer namenili za nagrobne sveče, namenite ljudem Mestne občine Ljubljana, Brezovice, Dobrove-Polhovega Gradca, Dola pri Ljubljani, Iga, Velikih Lašč, Škofljice, Vodic, Medvod in Horjula, ki so se znašli v hujši materialni stiski in potrebujejo našo pomoč in podporo.

Vaš prispevek lahko nakažete na humanitarni račun RKS-OZ Ljubljana "Pomagajmo LJUDEM našega mesta", ki je odprt pri Delavski hranilnici d.d.
IBAN: SI56 6100 0112 2334 482
SWIFT ALI BIC: HDELSI22
SKLIC: 10-2
*** Vse donacije so v celoti (100 %) izplačane posameznikom za namen, za katerega so bile zbrane.


Hvala vsem, ki mislite na soljudi in okolje ... hvala, ker vam je mar!

Oglejte si tudi