Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Izšel je obvestilnik RKS-OZ Ljubljana za september 2024

September je mesec plemenitih dejanj … začeli ga bomo z vstopom v šole, že 5. septembra bomo obeležili mednarodni dan dobrodelnosti, 11. septembra pa svetovni dan prve pomoči − znanja, ki rešuje življenja. Ozaveščali bomo o tem, da je treba to znanje stalno obnavljati, saj bomo morda nekoč prav mi tisti, ki bomo nekomu rešili življenje. Enaindvajseti septembrski dan pa bomo posvetili miru, ki je na tem svetu še kako potreben.
***
Spremljajte nas
na naši spletni strani, Instagram profilih @rdecikrizljubljana, @lepa_dejanja in @izmenjevalnica ter Facebook profilih @Rdeči križ Ljubljana, @Krvodajalec.si, @Klub25  in @Izmenjevalnica. Hvala

PRIDITE!
>> OBIŠČITE NAS NA SEPTEMBRSKIH STOJNICAH

Osvežite svoje znanje temeljnih postopkov oživljanja, udeležite se brezplačnih meritev krvnega tlaka, sladkorja, holesterola in kisika v krvi ali pa pridobite več informacij o naših prostovoljskih programih.
SOBOTA, 7. 9.: FESTIVAL ZDRAVJA, od 9.00 do 15.00, Kongresni trg in Park Zvezda, Ljubljana
ČETRTEK, 12. 9.: FESTIVAL LUPA, od 10.00 do 18.00, Prešernov trg, Ljubljana

TOREK, 17. 9.: DAN ČS BEŽIGRAD, od 16.00 do 19.00, Park literatov, Ljubljana

TOREK, 17. 9.: DAN BREZ AVTOMOBILA, od 15.00, med Brodarjevim in Rusjanovim trgom, Ljubljana

SOBOTA, 21. 9.: DAN ČS RUDNIK, od 9.00 do 17.00, pred Dvorano Krim, Ljubljana


>> IZMENJEVALNICA
PETEK, 20. 9., od 16.00 do 19.00 v Humanitarnem centru, Tržaška cesta 132, Ljubljana
Vabljeni, da prinesete trajne prehranske izdelke, izdelke za higieno ali čistila in jih izmenjajte za rabljena 'vintage' in kakovostnaoblačila ter predmete. Sledite nam lahko na
Facebooku in Instagramu.
Vedno dobrodošle_i nove_i prostovoljke_ci, ki želite kot aktivne_i državljanke_i podpreti idejo trajnostnega razvoja in ponovne rabe! Pišite nam na: izmenjevalnica@rdecikrizljubljana.si

SODELUJTE!
>> POSTANI ČLAN_ICA EKIPE PRVE POMOČI RDEČEGA KRIŽA IN OBČINE DOL PRI LJUBLJANI
Ekipa prve pomoči je ob nesrečah podpora nujni medicinski pomoči, kadar zaradi okoliščin in razsežnosti nesreče redni sistem nujne medicinske pomoči ne more zagotoviti zadostne oskrbe poškodovanih ali nenadno obolelih.  Članstvo/delovanje v ekipi prve pomoči pomeni: obiskovanje treningov, usposabljanje, izvajanje brezplačnih delavnic, promocij temeljnih postopkov oživljanja (TPO) in udeležbo na preverjanjih prve pomoči. Najpomembnejša naloga pa je odziv pri nesrečah,  ali kadar je potrebna druga humanitarna pomoč.

Postopek vključitve v ekipo prve pomoči poteka tako, da se sprva udeležite treningov ekipe v vlogi imitatorja/imitatorke poškodb. Zlagoma se uvajate v prostovoljsko delo člana/članice ekipe in se usposobite za bolničarja/bolničarko. Usposabljanje je brezplačno. Pogoji za prijavo: minimalna starost 18 let, bivanje v občini Dol pri Ljubljani. Zainteresirane vabimo, da se do 30. 9. 2024 prijavite na vedrana.pokleka@rdecikrizljubljana.si ali po pošti na naslov RKS-OZ Ljubljana, Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana. Več informacij tudi na 040 858 052.

>> OSNOVNO USPOSABLJANJE ZA PROSTOVOLJCE RDEČEGA KRIŽA
V septembru vas vabimo na OSNOVNO USPOSABLJANJE ZA PROSTOVOLJCE, na katerem vam bomo predstavili nastanek in razvoj gibanja Rdečega križa, njegovo delovanje danes ter prostovoljske programe, v katere se lahko vključite na območju Ljubljane in devetih primestnih občin.
ČETRTEK, 26. 9. 2024, od 17.00 do 20.30, Humanitarni center, Tržaška cesta 132, Ljubljana
Prijave sprejemamo na samo1zivljenjeimas@rdecikrizljubljana.si do 23. 9. 2024.


>> VABLJENI MED PROSTOVOLJKE_CE NA VEČ PODROČJIH
Za prostovoljstvo na območju Ljubljane, Brezovice, Dobrove-Polhovega Gradca, Dola pri Ljubljani, Horjula, Iga, Medvod, Škofljice, Velikih Lašč  in Vodic se prijavite prek TEGA SPLETNEGA OBRAZCA.
Vabljeni in srčno dobrodošli v dobro družbo prostovoljk_cev RKS-OZLJ.


>> TEČAJI IN IZPITI PRVE POMOČI
Osvežite svoje znanje prve pomoči in se prijavite na tečaj prve pomoči za voznike motornih vozil. Informacije o vseh tečajih najdete na spletni strani: www.prva-pomoc.si. Vabljeni, da se udeležite tudi drugih tečajev in izobraževanj: Osnovni tečaj prve pomoči za vsakogar, Najnujnejši ukrepi prve pomoči pri otrocih in dojenčkih, Oskrba in laična nega na domu, Tečaj TPO z uporabo AED … prva pomoč rešuje življenja!

DARUJTE!
>> OBVESTILO KRVODAJALKAM IN KRVODAJALCEM
V septembru vas v Ljubljani vabimo na tri redne krvodajalske akcije, in sicer v PETEK, 6., 20. in 27. 9. 2024. Darujete lahko tudi vsak dan med tednom med 7.00 in 15.00! Pokličite na 030 716 796, 051 671 147 ali 051 389 270 in se dogovorite za odvzem z Zavodom RS za transfuzijsko medicino (ZTM).

>> DAROVANJE ORGANOV IN TKIV
Z odločitvijo za darovanje organov in tkiv po smrti lahko rešimo mnogo življenj. Za darovanje se lahko odloči vsakdo po dopolnjenem 15. letu starosti. V register darovalcev se lahko vpišete tudi na našem sedežu v času uradnih ur ali z digitalnim podpisom preko spletnega obrazca. Več informacij najdete na naši spletni strani.

PODPIRAJTE IN DONIRAJTE!
>> INFORMACIJE ZA DONATORJE
Informacije o tem, kako lahko pomagate, nas podprete in darujete, najdete na
spletni strani. Darovati je mogoče tudi s plačilnimi karticami. Zbrana sredstva v celoti namenimo humanitarnim programom, s katerimi pomagamosocialno in materialno ogroženim prebivalkam_cem Brezovice, Dobrove-Polhovega Gradca, Dola pri Ljubljani, Horjula, Iga, Ljubljane, Medvod, Škofljice, Velikih Lašč  in Vodic. Skupaj z vami lažje širimo vrednote humanosti, solidarnosti in sočutja! Hvala, ker vam je mar!

>> DARUJTE S POSLANIM SMS
Na Rdečem križu Ljubljana zbiramo donacije za vse pomoči potrebne.
Bodite dobrodelni – pošljite SMS s ključno besedo LJUDEM5 na 1919 in podarite 5 EUR  ali LJUDEM10 na 1919 in podarite 10 EUR. HVALA, ker pomagateLJUDEM našega mesta!
Prispevate lahko vsi uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, A1 in T-2.
Donacije lahko nakažete tudi na humanitarni račun RKS-OZ Ljubljana, ki je odprt pri Delavski hranilnici d.d.:
IBAN: SI56 61 000 11 22 33 44 82; SWIFT ALI BIC: HDELSI22; SKLIC: 10-02

>> NAMENITE NAM DEL DOHODNINE
Namenite nam lahko do 1 % dohodnine. Odločite se za solidarnost in humanost ter podprite naše aktivnosti. Postopek je enostaven – sledite povezavi. Hvala!

>> POSTANITE NAŠI ČLANI_CE
Pridružite se nam in se skupaj z nami zavzemajte za uresničevanje humanega poslanstva.
Izpolnite spletno prijavnico
TUKAJ.

STOPITE V STIK Z NAMI!
>> HUMANITARNA POMOČ
V stiski se obrnite na nas! Dosegljivi smo na 040 788 698.
Izdaja prehranskih paketov je možna v delovnem času Humanitarnega centra: ponedeljek in torek od 12.00 do 16.00 in ob sredah od 10.00 do 17.00. Več informacij o delovanju Humanitarnega centra najdete tukaj.
Sprejemna pisarna za informacije, psihosocialno pomoč in registracijo novih uporabnikov iz Ukrajine je odprta v ponedeljek in torek od 11.00 do 14.00 ter v sredo od 10.00 do 15.00.

POMEMBNI DATUMI V SEPTEMBRU
5. 9. – Mednarodni dan dobrodelnosti

10. 9. – Svetovni dan preprečevanja samomora

11. 9. – Svetovni dan prve pomoči

21. 9. – Svetovni dan miru

29. 9. – Svetovni dan srca


Prijazen pozdrav,

Ekipa Rdečega križa Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana
Tel:   01 62 07 298
GSM: 041 871 589
info@rdecikrizljubljana.si
www.rdecikrizljubljana.si
https://prva-pomoc.si/

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi