Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine prvič obiskalo Osnovno šolo Brezovica

Člani Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine smo v začetku junija prvič obiskali Osnovno šolo Brezovica.

V torek, 6. junija 2023, smo obiskali učence sedmih in osmih razredov Osnovne šole Brezovica. V okviru projekta »Različnost je zakon!« smo pripravili štiri delavnice na katerih so učenci z veseljem sodelovali.

Predavanje sta vodila Jože Ponebšek in Rok Bratovž, šport na vozičku jim je predstavil Ljubiša Gajić, slikanje z usti pa je uprizoril naš najbolje uveljavljeni slikar Željko Vertelj. Na poligonu so spoznavali pomen dostopne infrastrukture in ugotovili, da tudi majhne ovire postanejo velike, če jih ne moremo prestopiti, za varnost in napotke pa sta poskrbela Žan Kranjc in Eva Pahovnik.

Učence in učiteljice smo opozorili na varnost v prometu, nošenje čelade, pripenjanje varnostnega pasu, ne parkiranja na parkirišča za invalide in pomenu dostopne infrastrukture. Ob prihajajočih poletnih počitnicah smo več pozornosti namenili tudi skokom v vodo, ki so pogost vzrok za poškodbe vratnih vretenc ter posledično tetraplegije.

Člani so prestavili tudi svoje osebne zgodbe, ki so se učencev najbolj dotaknile, na predavanju pa zastavili kar nekaj zelo zanimivih, do sedaj še ne slišanih, vprašanj. Pozitivno presenečena predavatelja sta nanje z veseljem odgovorila, učencem pa čestitata za pogum in se jim zahvaljujeta za prijetno dopoldne. Na koncu pa so učenci prejeli nalogo, da en dan opazujejo promet okoli sebe in opaženo zabeležijo na kratke opazovalne liste.

Iskreno se zahvaljujemo Osnovni šoli Brezovica za prijeten sprejem in se veselimo sodelovanja z njimi tudi v prihodnjem šolskem letu.

Učencem smo skušali posredovati vsaj dve sporočili. Pazite nase! Če se vam kaj zgodi, je treba iti dalje, življenje se po poškodbi ne konča.

Program sofinancira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa

Oglejte si tudi