Logo MojaObčina.si
JUTRI
34°C
20°C
ČET.
32°C
20°C
Oceni objavo

Jorik Kvapil postal državni podprvak v judu

V soboto, 25. maja 2024, je v Žireh potekalo Državno prvenstvo v judu za kategorijo U14, kjer so mladi tekmovalci Judo kluba Litija pokazali izjemne borbene veščine in dosegli odlične rezultate.

Največji uspeh je dosegel Jorik Kvapil, ki je v kategoriji do 42 kg osvojil srebrno medaljo in s tem naslov državnega podprvaka. S tremi zaporednimi zmagami je suvereno napredoval do finala, kjer je po napeti borbi zasedel drugo mesto. Njegov dosežek je rezultat izjemne vztrajnosti in borbenosti, ki ga postavljata med najboljše v Sloveniji. Nastopil je tudi Litijan Alex Malgaj, ki je v kategoriji -55 kg osvojil odlično 3. mesto.

Pohvale si zaslužita tudi Evelin Groboljšek in Nika Schmit, ki sta v svojih kategorijah osvojili peto mesto. Obe sta se borili z vso predanostjo in prikazali odlične tehnike, kar kaže na velik potencial za prihodnja tekmovanja.

Tekmovanje v Žireh je tako za Judo klub Litija prineslo pomembne izkušnje in odlične uvrstitve, ki bodo mlade judoiste zagotovo spodbudile k nadaljnjemu trdemu delu in uspehom v prihodnosti. Čestitke vsem nastopajočim za njihove izjemne dosežke!

Oglejte si tudi