Oceni objavo

Uspešen zaključek Tednov vseživljenjskega učenja

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in se izvaja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim se opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

Izobraževalni center Geoss pri izvajanju akcije TVU sodeluje kot območni koordinator že od leta 2010. Vsako leto k sodelovanju povabimo številne organizacije iz Litije, Šmartnega pri Litiji in širše, ki za obiskovalce pripravijo brezplačne izobraževalne dogodke. Na ta način imajo organizacije priložnost, da promovirajo svoje dejavnosti in da spodbudijo k vseživljenjskem učenju.

Tedni vseživljenjskega učenja so letos potekali od 10. maja do 16. junija 2024. V tem obdobju smo skupaj z organizacijami iz lokalnega okolja priredili številne brezplačne izobraževalne dogodke. V letu 2024 se nam je k izvajanju akcije pridružilo več kot 30 podizvajalcev - Občina Litija, CKZ Litija, Razvojni center Srca Slovenije, Mladinski center Litija, Knjižnica Litija, OŠ Litija in OŠ Gradec, Društvo Lila, KC Litija, KLIŠE, Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija - Šmartno, Consulta - ZLHT Regionalni center NVO, Gimnazija Litija, Vrtec Litija, Glasbena šola Litija-Šmartno, AstroKaktus, Izobraževalne storitve Barbara Grintal, Mestni muzej Litija, Strelsko društvo Šmartno-Litija, Enota za šport, Društvo za razvoj podeželja Laz, VDC Zasavje, Društvo Lojtra, KUD Jevnica, Gerontološki raziskovalni inštitut, Društvo enkraten teater, Bioresonanca Corpore Sano, Cvetličarna Vijolica, Elektroinstalaterstvo Janez Dragar.

Hvala vsem, ki ste sodelovali in s svojimi dogodki polepšali zadnji mesec. 

Učenje je življenje - naj krepi in radosti!

Oglejte si tudi