Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

PD LENART vabi člane društva čez Pohorje

Planinsko društvo Lenart vabi člane društva čez Pohorje v soboto in nedeljo, 22.8.2020 in 23.8.2020; odhod z AP Lenart ob 5:00 uri, 22.8.2020, vrnitev do 19:00 ure 23.8.2020.

HRANA in PIJAČA: po  poti iz  nahrbtnika, možnost toplega obroka na koči na Pesku  in na Ribniški  koči,  kjer bomo  prespali  in naslednji  dan  na koči  pod Kremžarjevim vrhom.

ZAHTEVANA OPREMA: vremenu  primerna,  že kar  jesenska,  planinski čevelj, vetrovka, sončna očala, sončna krema, kapa s šiltom, palice, osebni dokument, veljavna  planinska  izkaznica za leto 2020, oblačila za spanje, copati za kočo, spalna vreča (po želji, odvisno, koliko želite nositi). 

Plastična vrečka za odpadke. 

Tekočina za po poti,  prigrizek ter kak kos zaščite pred dežjem. 

Ne  pozabite knjižice za žige, tukaj jih boste kar nekaj dobili. Na avtobusu boste lahko pustili čevlje v katere se boste preobuli na koncu ture za povratek domov. Zaščita proti klopom.

Glede na situacijo s korona virusom vzemite s seboj tudi zaščitno masko in malo razkužilo, spoštovali bomo predpise NIJZ.

STROŠKI PREVOZA: cena prevoza na osebo je 18€, možnost plačila tudi preko UPN  na TRR:  PD  Lenart: IBAN  SI56  6100 0001  6953  522, Delavska  hranilnica d.d.,  namen: Pohorje.

V Ribniški koči je možnost koriščenja turističnih bonov. 

Cena je 32 €, vključuje nočitev in zajtrk. Kdor bo koristil bon naj ima s seboj 

obojestransko kopijo osebne izkaznice. Sicer je cena polpenziona s popustom na 

planinsko izkaznico 33€. 

POHOD VODI in prijave  zbira: Svetlana Bogojević

(041512456) - do 18. 8.2020 zaradi rezervacij,  prosim  za resnost  prijave.  Pomočnik: Marjeta  Breznik.

V kolikor  ne  bo dovolj  prijav  s  strani  članov PD  Lenart,  bom povabila še člane drugih društev, zaradi kritja stroškov. V primeru 

napovedi zelo slabega vremena bo tura odpovedana pravočasno. 

ZAHTEVNOST: lahka pot, prvi dan 9-10 ur hoje, drugi dan 5-7 ur hoje, odvisno od velikosti skupine.

OPIS POTI: Pravijo, da je Pohorje za Štajerce domač teren, za vse druge pa so prostrani smrekovi gozdovi in livade, številna barja, pravo odkritje lepote narave. Ker so dnevi že kar pošteno krajši bomo našo turo začeli na Arehu, pri Ruški koči. S tem nam bo prihranjeno kar nekaj višinskih metrov, za katere pa ne dvomim, da ste jih opravili že velikokrat. Gibali  se bomo  v  smeri vzhod-zahod. 

 

Prvi dan: z Areha po SPP do Klopnega vrha, nadalje do Peska in do Ribniške koče, kjer bomo prespali. Drugi dan naprej proti  Kopam, Grmovškov dom, mimo Partizanskega doma do koče pod Kremžarjevim vrhom, do Slovenj  Gradca, kjer  nas bo na avtobusni postaji čakal prevoz za domov. Seveda se bomo  ustavili  na najvišjem vrhu Pohorja, Črnem vrhu (1543 m). Vabljeni na turo, ki je ne boste nikoli pozabili. Vem, da se 9 in 10 ur hoje sliši veliko, vendar sem z namenom  izpustila  glavni vzpon  iz  Maribora zato,  da  bomo lahko uživali v zmerni hoji po enkratni naravi in v prečudovitih razgledih, skoraj po ravnem. Pa tudi zgodnja ura gre nam v prid, ker bomo popoldan že na Ribniški koči in počivali. Če bo noč jasna še bo predstava na nebu, brezplačna.

 

Sama  sem to turo že prehodila  pred sedmimi  leti  s skupino  prijateljic in ni bilo nikakršnih težav, veliko smeha in dobre volje je bilo, od Lovrenških jezer naprej smo naletele na rastišče borovnic, od katerih sem jih komaj premaknila naprej. 

Za vse podrobnejše informacije me pokličite.

 

Vabljeni, ne bo vam žal. 

Svetlana

 

Oglejte si tudi