Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
17°C
Oceni objavo

V Lenartu potrdili 17,4 milijona evrov težak proračun občine

V četrtek, 9. marca, so se na 3. redni seji sestali lenarške svetnice in svetniki. Po potrditvi dnevnega reda je župan mag. Janez Kramberger najprej podal poročilo o investicijah v občinah. Najprej je spregovoril o kolesarskih povezavah, ki se gradijo skoraj v vse smeri iz Lenarta. Dela se na trasi proti Benediktu, kjer so tri delne zapore in zgrajenih mora biti 631 metrov opornih zidov, dela se izvajajo tudi proti Sveti Ani, kjer bo ob koncu naselja Direkcija za ceste kmalu pričela z gradnjo krožišča na katero se bo v prihodnosti navezovala obvoznica. Gradnja kolesarskih povezav proti Občini Sveti Jurij je že zelo daleč, saj računajo, da se bodo kolesarske povezave konec meseca asfaltirale. Gradnja poteka tudi v smeri Voličine, kjer so gradijo oporni zidovi, potrebno pa je zgraditi še dva mosta. V prihodnjem tednu bo podpisana pogodba z izvajalcem za nadaljevanje gradnje kolesarskih povezav iz industrijske cone v Lenartu proti Sveti Trojici. Gradnja se še ni pričela v Radehovi, kjer je Direkcija za ceste v fazi izbire izvajalca.

Povedal je, da se v naslednjih dneh prične gradnja prizidka k stavbi Zdravstvenega doma Lenart. Za prizidek k OŠ Lenart je pridobljeno gradbeno dovoljenje in poteka izbira izvajalca. Povedal je še, da je gradnja gasilskega doma v Voličini v zaključni fazi.

V nadaljevanju seje so svetniki za novo članico Odbora za komunalo in gospodarsko infrastrukturo, varovanje okolja in urejanje prostora imenovali Andrejo Jauk. Beno Puntnar, Lidija Krebl in David Maguša pa so imenovani predstavniki Občine Lenart v Svetu zavoda Zdravstvenega doma Lenart. Svetniki so Andreja Kocbeka imenovali v svet lokalnih skupnosti Centra za socialno delo Maribor. V drugem branju so svetniki in svetnice sprejeli letošnji proračun občine Lenart v katerem prihodki znašajo 17.450.000 evrov, zaradi investicij je predvideno zadolževanje proračuna v višini 3.500.000 evrov. Odhodki v občinski blagajni bodo letos znašali 17.535.000 evrov. Največ investicijskih sredstev je namenjenih za gradnjo kolesarskih povezav, za gradnjo prizidka k OŠ Lenart in gradnjo prizidka Zdravstvenega doma Lenart. Z manjšim popravkom glede nadzora pristojnih služb, so v drugem branju sprejeli Odlok o merilih in pogojih za odločanje o podaljšanem obratovalnem času gostinskih obratov in kmetij, na kateri se opravlja gostinska dejavnost na območju Občine Lenart.

Na seji so sprejeli tudi Lokalni energetski koncept Občine Lenart, ki ga je izdelalo podjetje ADESCO d.o.o. iz Velenja. Energetski koncept je celovit dokument, ki analizira energetsko rabo in oskrbo na področju občine in predlaga rešitve za izboljšanje trenutnega stanja in trajnostnega energetskega razvoja občine.

Sprejeli so tudi Pravilnik o uporabi prostorov v prireditvenih objektih in javnih površinah v lasti Občine Lenart, ki določa pogoje uporabe prostorov v prireditvenih prostorih in javnih površin v lasti Občine Lenart za namen organizacije prireditev, upravljanje z javnimi površinami, ki se uporabljajo kot prireditveni prostori cene uporabe z namenom organizacije prireditve in dogodkov.

Ob koncu seje so sprejeli še Letni program športa v Občini Lenart za leto 2023 v katerem občina namenja za delovanje športa 181.507 evrov, kar je za 53.283 evrov manj kot je bilo realizirano v letu 2022. Zmanjšanje gre predvsem na račun lani izvedene večje investicije v športno infrastrukturo - izgradnja plezalne stene na ŠRC Polena.

Oglejte si tudi