Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

1. zasedanje Plenuma GZS v mandatnem obdobju 2023 -2028

V soboto, 20.4.2024 je v Ormožu potekalo 1. zasedanje Plenuma GZS v mandatnem obdobju 2023 -2028. GZ Lenart je na njem kot delegat zastopal predsednik Klemen Potrč.

Zasedanje pa si bomo zagotovo zapomnili tudi po tem, da sta dva od starost naše gasilske organizacije prejela visoki državni odlikovanji: Plaketo gasilca.

Odlikovanje je podeljeno na podlagi Pravilnika o priznanjih in odlikovanjih v prostovoljnih gasilskih organizacijah in število odlikovanj je omejeno.

Naša nagrajenca Marica Ajlec iz PGD Lenart ter Kamilo Kirbiš iz PGD Sv. Trojica, sta odlikovanje, ki se podeljuje kot posebno visoko priznanje gasilske organizacije za življenjsko delo na nivoju prostovoljnega gasilskega društva in gasilske zveze, pomembnem za razvoj ter napredek gasilske organizacije in požarnega varstva v republiki Sloveniji, prejela več kot zasluženo.

Oba prihajata iz najstarejših društev v naši zvezi. PGD Lenart letos praznuje 150 letnico delovanja, PGD Sv. Trojica pa naslednje leto. Svečane podelitve se je v spremstvu vodstva GZ Lenart in PGD Lenart udeležila le Marica Ajlec, ki je iz rok predsednika in poveljnika GZS prejela zasluženo odlikovanje, poseben pomen pa je imel tudi stisk roke predsednice Republike Slovenije, gospe Nataše Pirc Musar. V odsotnosti Kamila Kirbiša je odlikovanje v njegovem imenu sprejel predsednik GZ Lenart Klemen Potrč.

Obema dobitnikoma odlikovanj izrekamo zahvalo za vse opravljeno in jima ob prejemu iskreno čestitamo - naj preko njiju steče naša zahvala tudi tistim njunim tovarišem, ki so v naših organizacijah delovali v dobro gasilstva skupaj z njima.


(vir: Facecbook - Gasilska zveza Lenart)

Oglejte si tudi