Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
19°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Predlaganje kandidatov za predstavnika ustanovitelja v svetu javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda OŠ Križevci

OBČINA KRIŽEVCI



Predlaganje kandidatov za predstavnika ustanovitelja v svetu javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda OŠ Križevci



OBČINA KRIŽEVCI
OBČINSKI SVET

KOMISIJA ZA MANDATNA VPRAŠANJA, VOLITVE IN IMENOVANJA
Križevci 11

9242 Križevci pri Ljutomeru

Številka: 12200-0003/2024
Datum: 5.8.2024



ZADEVA: PREDLAGANJE KANDIDATOV ZA PREDSTAVNIKE USTANOVITELJA V SVETU JAVNEGA VZGOJNO - IZOBRAŽEVALNEGA ZAVODA OŠ KRIŽEVCI

Spoštovani

Obveščamo vas, da članom ustanovitelja v svetu javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda OŠ Križevci dne 12.10.2024 poteče mandat. Glede na to,  je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja začela s kandidacijskim postopkom za imenovanje novih predstavnikov ustanovitelja.


Na podlagi 8. člena Odloka o ustanovitvi in organiziranju javnega zavoda na področju vzgojnoizobraževalne dejavnosti v Občini Križevci,  svet zavoda šteje 11 članov, ki ga sestavljajo:
- trije predstavniki ustanovitelja,
- pet predstavnikov delavcev zavoda in
- trije predstavniki staršev.

Predstavnike ustanovitelja imenuje Občinski svet Občine Križevci izmed članov občinskih organov, občanov posameznih naselij šolskega oziroma vzgojnoizobraževalnega okoliša ali delavcev občinske uprave.

Predstavnike zaposlenih izvolijo delavci zavoda neposredno na tajnih volitvah,  po postopku in na način, ki ga določa zakon in odlok.
Predstavnike staršev volijo starši na svetu staršev zavoda ( dva iz šole, enega iz enote vrtca).

4. člen Odloka o ustanovitvi in organiziranju javnega zavoda na področju vzgojnoizobraževalne dejavnosti v občini Križevci določa, da šolski okoliš obsega območje naslednjih naselij: Boreci, Bučečovci, Berkovski Prelogi, Berkovci, Dobrava, Gajševci, Grabe, Iljaševci, Logarovci, Lukavci, Ključarovci, Križevci, Kokoriči, Stara Nova vas, Vučja vas, Zasadi. Učenci iz vasi Šalinci, Krištanci in Grlava v Občini Ljutomer iz šolskega okoliša osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer se v skladu s podpisanim » Dogovorom« št. 64-6/99-1057 z dne 15.6.1999 med občino Ljutomer in občino Križevci  ter Krajevno skupnostjo Šalinci, Krištanci, Grlava redno vpisujejo in obiskujejo osnovno šolo Križevci v občini Križevci.

Člani sveta so imenovani oziroma izvoljeni za štiri leta in so lahko ponovno imenovani oziroma izvoljeni. Člani sveta so lahko zaporedoma imenovani oziroma izvoljeni največ dvakrat.
Glede na pristojnost Komisije, da vodi postopke imenovanja, vam v prilogi pošiljamo obrazec za predlaganje predstavnikov ustanovitelja v svetu javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda OŠ Križevci. Predlog za imenovanje kandidata mora vsebovati podpis kandidata, da se s kandidaturo strinja.

V skladu z zgoraj navedenim vas prosimo, da vloge posredujte po pošti na naslov: Občina Križevci, Križevci pri Ljutomeru 11, 9242 Križevci pri Ljutomeru ali po  elektronski pošti info@obcina-krizevci.si.

Vloga mora prispeti oziroma biti vložena na Občini Križevci do 12.8.2024 do 10:00. ure.

S spoštovanjem!

PRILOGA:

-obrazec za imenovanje predstavnika



                                                                                                                  Predsednik komisije
                                                                                                                    Bogomir Gaberc, l.r.

Oglejte si tudi