Logo MojaObčina.si
JUTRI
33°C
19°C
PET.
34°C
19°C
Oceni objavo

OBČINSKI SVET OBČINE KRIŽEVCI JE ZASEDAL NA 12. REDNI SEJI

Občinski svet Občine Križevci je v ponedeljek, 12. avgusta 2024 zasedal na 12. redni seji Občinskega sveta.

Tokratna seja je potekala na sedežu podjetja CEROP d.o.o. na Vaneči in je vključevala tudi predstavitev dejavnosti podjetja.

Sledila je potrditev zapisnikov redne in izredne seje, ki sta bila sprejeta.

Občinski svet je v eni obravnavi sprejel Pravilnik o gospodarstvu, ki je sedaj usklajen z novo evropsko zakonodajo. Na podlagi sprejetega pravilnika boi sredi meseca septembra na spletni strani občine Križevci objavljen razpis za gospodarstvo.

Prav tako je občinski svet podal pozitivno mnenje k imenovanju Vesne Laissani za direktorico Splošne knjižnice Ljutomer.

Svetniki so sprejeli tudi drugo dopolnitev načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem.

Župan je svetnike seznanil, da so dela na prizidku vrtca zaključena in je na Upravno enoto vložena vloga za pridobitev uporabnega dovoljenja. Prav tako bo konec meseca avgusta izveden komisijski pregled rekonstruirane ceste R2 439 skozi naselje Lukavci do konca naselja Ključarovci. V zaključni fazi je tudi gradnja javne poti v Gajiču - urejanjo se bankine, izvedeno je bilo asfaltiranje, rekonstrukcija vodovoda, odvodnjavanje, javna razsvetljava itd.

Registrirana je bila Prleška komunala d.o.o. in imenovan direktor Boris Filipič.

Podjetje Elektro MB je na zemljišču pri Osterčevih postavilo zmogljivejšo trafo postajo.

Občina si bo prizadevala, da se izvedeta obe državni kolesarski stezi, ki sta že sprojektirani in imata status širšega mestnega območja.

Zavezanci so prejeli odločbe za odmero NUSZ.

Oglejte si tudi