Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
19°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Odkrite strehe, polomljeni električni drogovi in podrta drevesa v Občini Križevci

V  petek 2. avgusta 2024 v poznem popoldanskem in večernem času so se v osrednjem in severovzhodnem delu Slovenije pojavile nevihte z močnim vetrom in točo. Neurje je prizadelo tudi občino Križevci.

Gasilci so odstranjevali podrta drevesa, prekrivali poškodovane strehe in črpali vodo iz poplavljenih objektov.

V občini Križevci so izjemno močni sunki vetra, ki so presegali 100 kilometrov na uro, poškodovali več kot 85 objektov, ponekod je odneslo celotne strehe. 

Na področju križevske občine je poškodovanih vsaj 85 objektov, od tega dobra polovica težje. "Vsi občani predvsem gasilci in prostovoljci si prizadevajo pomagati pri sanaciji te škode," je dejal župan Branko Slavinec, ki se ob tem zahvaljuje vsem, ki neutrudno pomagajo pri odpravi posledic ujme, v kateri so se znašli številni občani.

Več kot 90 operativcev iz 11 gasilskih društev v Gasilski zvezi Križevci je bilo aktiviranih že v petek. V štirih urah so po besedah poveljnika Gasilske zveze Križevci Mirana Rosa zaradi nevarnosti padca s streh sanirali samo bivalne objekte.

Na pomoč so jim prihiteli tudi ljutomerski gasilci z dvigalom. Aktivirali so tudi tri zasebna podjetja, ki so z dvigali pomagala pri prekrivanju višjih objektov.

Škoda ni nastala samo zaradi uničenih streh, ampak tudi zaradi zamakanja odkritih objektov. Tudi, ko so strehe letele na sosednje objekte in ograje, je nastalo precej škode.

 



Oglejte si tudi