Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
33°C
17°C
Oceni objavo

70 - LETNICA KRIŽEVSKEGA ŽUPNIKA ŠTEFANA VINKOVIČA

23. avgusta 2024 križevski župnik Štefan Vinkovič praznuje okrogel jubilej.

Papež sv. Janez XXIII. je dejal, da je župnija vodnjak na vasi. Mi pa lahko dodamo, da je križevski župnik vezni člen med križevskimi občani, saj sprejema vse občane, ne glede na versko ali drugo prepričanje.

Križevski župnik z veseljem sprejme tudi turiste in jim pove marsikaj zanimivega o kraju, zgodovini, znanih občanih itd. Je bogat vir informacij, zato ga z veseljem obiščejo  učenci in dijaki, da jim pove marsikaj zanimivega o dr. Matiji Slaviču in Anini kapeli, ki se nahaja v neposredni bližini župnijske cerkve.

Vsaka pot ima nek cilj. Da bi prispeli na cilj, moramo dobro poznati pot, in pot ki jo je prehodil naš duhovnik zagotovo ni bila najlažja. Takšno pot zmorejo le najpogumnejši in tisti, ki trdno verjamejo v svoje delo in poslanstvo.

Za vsa dobra dela in odlično sodelovanje z Občino Križevci se je ob tej priložnosti gospodu župniku zahvalil križevski župan Branko Slavinec, ki mu je izrekel velik hvala za vse ter Bog vas živi še na mnoga leta!

Verovati, ne pomeni ždeti in čakati, kaj bo. Verovati, tudi ne pomeni neke čustvene duhovnosti, ki beži od vsakdanjih dolžnosti. Verovati, pomeni, živeti tukaj in sedaj.

Oglejte si tudi