Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Maša za pokojni sošolki in sošolce ter učitelja

V soboto, 15. junija 2024 ob 12.15, so se v Komendi sošolke in sošolci ter učiteljica Frančiška Kralj zbrali k sveti maši za pokojni sošolki in pokojne sošolce ter nazadnje pokojnega učitelja.

S pričetkom ob 12.30 je v komendski cerkvi mašo daroval sošolec duhovnik Pavel Juhant. Ob tej maši smo se spomnili sošolk: Marjane Globočnik Cibašek in Bojane Tivadar ter sošolcev: Franc Plevel, Franci Hafner, Miha Juhant, Milan Korbar, Silvo Vider, Tomaž Kepic  iz valete leta 1973 ter učitelja in razdrednika 8.a razreda Rudija Ocepek. Med mašo smo se spomnili tudi pokojnih sošolcev s katerimi smo skupaj začeli guliti šolske in veroučne klopi: Braneta Tičar, Draga Novak in Vilka Tičar.

Poleg sošolk in sošolcev ter učiteljice so bili pri maši še: mama Tomaža Kepica in brat, ter žena Tomaža Kepica gopa Milena s hčerkama.

Po maši smo obiskali vse pokojne sošolke in sošolce na komendskem pokopališču, prižgali svečko in zmolili. V nedeljo, 16. 6. 2024, pa je Franc Poglajen prižgal še svečki na pokopališču v Vodicah in na Skaručni.

Lani ta čas smo praznovali 50. letnico valete in v enem letu izgubili kar dva udeleženca srečanja, jeseni sošolca Silvota Vider in tik pred ponovnim srečanjem učitelja Rudija Ocepek.

Potem pa smo na kosilu v Okrepčevalnici Klanec obujali spomine in poklepetali.

Poglajen Franc

Oglejte si tudi