Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

BOŽJI NASMEH

 

Na dan Svetih Angelov varuhov, 2. oktobra 2019 sem šla iz službe ob 17.58. Deževalo je. Bila sem s svojim avtomobilom. Peljala sem se proti Šentvidu, ko sem na zahodu zagledala zadnje žarke sonca, ki se je poslavljalo. Prizor je bil lep, in sem se zahvalila Gospodu za to lepoto. Malo naprej pa se mi je sonce, kot za nagrado, prikazalo kot bi zahajala monštranca, nepopisno lep prizor…ustavila sem se in fotografirala. Fotografija ne more ujeti vse lepote, a vsaj nekaj.

Pot sem nadaljevala v molitvi, in, ko sem prišla pred največjo ožino poljske ceste pred Šentvidom, sem pred seboj zagledala nastajajočo mavrico, ki je postajala vse bolj intenzivna, iskala sem prostor za parkiranja in ga našla ravno še pravi čas, da sem lahko spremljala njeno nastajanje. Mavrica je rastla, barve so postajale intenzivnejše. Fotografirala sem, naredila tudi video posnetek, in kolikor sem mogla, občudovala to lepoto, ter hvalila Boga. Pri občudovanju te dvojne mavrice čez cel nebesni svod se mi je pridružilo še kar nekaj drugih ljudi. Kot bi se nasmehnil Bog!

Nekaj dni kasneje, na dan rožnovenske Matere Božje, 7. oktobra, sva se s prijateljico ob prijetni kavici pogovarjali o tem, kako nas angeli vedno spremljajo in kako nam lahko pomagajo kot – Božji poslanci. Povedala sem ji, kako sem tega dne prejela čudežno pomoč v reševanju neke zapletene zadeve, ki bo imela posledice – droben, a dragocen napredek na področju dojemanja življenja.  

 

Tega dne je na Brezjah potekala slovesnost v čast Rožnovenski Materi Božji, ki jo je vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore in sem se je zvečer po napornem dnevu udeležila.  Pri spovedi sem srečala patra Polikarpa Broliha, kljub častitljivim letom čudovitega spovednika.  Nato pa sem sodelovala pri molitvi rožnega venca, pri sveti maši in počastila našo Marijo Pomagaj.

 

Bog nam daje znamenja, moramo pa jih brati. Tako kot pravi Jezus v evangeliju po Luku (Lk 12, 54-59): »Kadar vidite, da se oblak vzdiguje od zahoda, takoj pravite: ›Dež bo‹ in tako se zgodi. In kadar vleče jug, pravite: ›Pripekalo bo‹ in zgodi se. …. Obličje zemlje in neba znate presojati, kako da ne znate presojati tega časa?«

 

Prosim Angele, da nam pomagajo »loviti Svetega Duha« in da bi prepoznavali znamenja, bili orodje v Njegovih rokah, da bi izpolnjevali Božjo voljo - kot je za sebe rekel Pedro Opeka: »Ne delam nič drugega, kot da se dam na razpolago, lovim Svetega Duha in delam v skladu z Božjo voljo«.

 

dr. Marta Ciraj

Oglejte si tudi