Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

JAVNA POT JE ŽE ASFALTIRANA

Prebivalci hiš v Suhadolah od številke 61b do 61f se veselijo velike pridobitve zanje in vso vas.

Podjetje Razpoka d. o. o. Dob – Domžale je že asfaltiralo »kategorizirano javno pot JP 662144 v Suhadolah od hišne št. Suhadole 61b do Suhadole 61f (pribl. 105 m« (glej: Aplenca, št 5, str. 3, 2024). Najprej je 22. avgusta »položilo« osnovni debelejši sloj asfalta, 23. avgusta pa še tanjšega, finega.

Poleg tega je asfaltiralo še manjši del ceste skozi vas Suhadole prav na izvozu z omenjene lokalne ceste.

Delavci podjetja Razpoka d. o. o. so imeli srečo z vremenom, saj je bilo oba dneva ravno pravo za izvedbo takšnih del. Videlo pa se je tudi, kako so vešči tega, pridni in hitri.

Direktor podjetja Marko Istenič je bil vseskozi z njimi, nadzoroval asfaltiranje, celo sam sedel za stroj, s katerim so asfaltirali, pregledoval cesto, odtočne jaške in nanose asfalta.

Povedal je, da so omenjena dela opravili v dogovoru s podjetjem TGM Kosirnik d. o. o. Moste (Romanom Kosirnikom). To podjetje je tudi pohvalil, obenem pa svoje delavce, s katerimi je zelo zadovoljen. Res je lahko, saj so vsi delali kot ura, vsak je imel svojo nalogo. Ustavili so se le za kavico, sok in vodo, s katerimi so jim postregle nekatere gospodinje iz hiš ob cesti.

Asfaltirali so tudi dvorišče lastnika hiše ob izvozu na cesto skozi vas.

Direktor Roman Istenič je še dejal, da ima njegovo podjetje dolgoletne izkušnje z asfaltiranjem cest, dvorišč in poti. Premore tudi vse potrebne stroje za to. Vešči pa so tudi vseh drugih cestnih del, ureditve odvajanja meteorne vode, namestitve jaškov, položitve cevi. Skratka vsega, kar je potrebno narediti pred in ob asfaltiranju.

Ime je podjetje dobilo, ker popravljajo razpokane asfaltne prevleke. Je takšno, da si ga vsakdo zlahka zapomni.

Navajeni so delati v vseh vremenskih razmerah. Najhuje je poleti, ko pritisne najhujša vročina, se dodatno kadi iz vročega asfalta. Takrat si vzamejo zasluženi dopust. Tudi tokrat so ga pred začetkom del na lokalni cesti v Suhadolah. Kako zahtevno in težko je njihovo delo in kako moraš biti pazljiv in natančen pri njem, so lahko videli lastniki hiš ob na novo položenem asfaltu, ki so ga že težko pričakovali. Sedaj so ga dobili po zaslugi Občine Komenda ter podjetij TGM Kosirnik d. o. o. Moste in Razpoka d. o. o. Dob-Domžale. Poleg tega, kdor je želel, tudi cestno osvetlitev.  

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi