Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Občina Kobarid pričenja s pripravo celostne prometne strategije

Priprava prve Celostne prometne strategije Občine Kobarid bo v teku v letu 2024/2025 in s tem, je nastopila priložnost, da začrtamo cilje za obdobje naslednjih sedmih let. Na občini se dobro zavedamo, koliko lahko varen in urejen promet prispeva h kakovosti življenja, saj odpira možnosti večje aktivnosti na vsakdanjih poteh vsem, ki si tega želijo ter dopušča oblikovanje občanom prijaznejšega okolja. S pomočjo občinske celostne prometne strategije se bomo posvetili izzivom na področju prometa s ciljem zmanjšanja motornega prometa in emisij, s tem pa prispevali k čistejšemu okolju ter manjši porabi omejenih virov energije.

Za izdelavo strategije, ki je tudi nujni pogoj za pridobitev javnih sredstev, namenjenih izvedbi ukrepov na področju trajnostne mobilnosti, je bil na javnem razpisu izbran izvajalec za pripravo celostne prometne strategije. K sodelovanju boste poleg predstavnikov strokovne javnosti večkrat povabljeni tudi občani, da boste lahko prispevali svoje predloge in mnenja ter tako aktivno sooblikovali strategijo. Vsi, ki bi se želeli pogovarjati o prometu v naši občini in soustvariti vizijo, kakšne občine si želimo, boste imeli za to v naslednjem letu veliko priložnosti. Potekale bodo delavnice in javne razprave, mnenja pa bomo zbirali tudi s pomočjo anket. Tako bomo lahko oblikovali strategijo, ki bo skladna s stroko, hkrati pa spodbudna za vse občane.

Oblikovanje strategije sofinancira Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo s sredstvi evropske kohezijske politike. Prva javna razprava je v načrtu jeseni, vabilo bo objavljeno na občinski spletni strani. »Zaželena je vsekakor čim večja udeležba, saj želimo oblikovati takšno prometno strategijo, ki bo odražala potrebe in želje celotne skupnosti,« so dodali na občini.

Prvo javno razpravo načrtujemo že poleti/jeseni, vabilo pa bo objavljeno na občinski spletni strani in drugih občinskih kanalih.

Vir: kobarid.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi