Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Otroci Vrtca Kidričevo in učenci OŠ Kidričevo združili moči pri sajenju dreves

V skupnem prizadevanju za ohranjanje okolja in spodbujanje trajnostnih praks so v sredo, 20. marca 2024, učenci iz 5. razreda OŠ Kidričevo združili moči z otroki Vrtca Kidričevo iz predšolske skupine Delfini, da bi posadili drevesa v svojem lokalnem okolju. Ta zgodba nam prikazuje, kako lahko že od najmlajših let vzgajamo otroke za skrb za okolje.

Sodelovanje med otroki osnovne šole in vrtca ni le priložnost za druženje in zabavo, temveč je tudi dragocena izkušnja, ki gradi trajne vrednote in odnose. Vzdušje na dan dogodka je bilo polno navdušenja in radovednosti. Otroci iz vrtca so najprej samo opazovali, potem pa so se z vnemo lotili dela. Sodelovanje šolarjev z otroki iz vrtca je dalo še dodaten čar dogodku, saj so se mlajši in starejši med seboj spodbujali in se drug od drugega učili.

Ne le, da so otroci prispevali k izboljšanju svojega lokalnega okolja, temveč so tudi sami prejeli dragocene lekcije o pomenu skupnostnega dela in trajnostnega ravnanja z naravo. Skozi to izkušnjo so razvijali empatijo, odgovornost in zavedanje svoje vloge pri ohranjanju okolja za prihodnje generacije.

Vzgojiteljica Suzana Žnider

Oglejte si tudi