Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Uspeh enote PP na regijskem preverjanju v Ormožu

Tudi v letošnjem letu se je ekipa bolničarjev CZ udeležila regijskega preverjanja enot prve pomoči, ki je potekalo v Ormožu.

V soboto, 18. 5. 2019,  smo se v sončnem jutru odpravili v Ormož, kjer je bilo potrebno do 8. ure potrditi že vnaprej prijavljene ekipe. Naša ekipa je na regijskem preverjanju sodelovala že večkrat, v preteklem letu pa je osvojila tretje mesto. Na preverjanje smo se odpravili z obilico dobre volje in kar precej nervoze. Osebno sem bil bolj optimističen od ekipe. Ekipe so se pomerjale v nudenju prve pomoči na štirih delovnih točkah, ki so bile zelo raznolike, potrebne pa je bilo veliko zbranosti in preudarnosti pri pomoči poškodovancem, ki so zelo dobro odigrali svoje vloge. 


Dosegli smo odlično drugo mesto in si tako prislužili pokal. Za uspeh so vsekakor zaslužni člani in članice ter mentorja, Pavla Veler in Damjan Lešnik, ki sta enoto predhodno pripravljala. Po pogovorih z vodjo izpostave URZIR, gospodom Draganom Murkom, in županom Občine Kidričevo,  gospodom Antonom Leskovarjem, smo se dogovorili, da bo naslednje preverjanje enot prve pomoči leta 2020 potekalo v Občini Kidričevo.                                                                                                                         


Jože Kancler,

poveljnik CZ Občine Kidričevo

Oglejte si tudi