Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
17°C
Oceni objavo

Regijsko preverjanje ekip prve pomoči in tekmovanje GZ Kidričevo

XXVIII. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči CZ in RK v Kidričevem


V soboto, 25. maja 2024, je po naselju Kidričevo potekalo preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, v organizaciji uradov za regijsko delovanje Uprave RS za zaščito in reševanje ter Rdečega križa Slovenije – Območno združenje Ptuj.

Cilji preverjanja so: utrjevanje znanja za preprečevanje nesreč ter zagotavljanje pomoči ob nesrečah, vzbujanje stalne usposobljenosti in pripravljenosti za dajanje prve pomoči in ugotavljanje operativne pripravljenosti enot prve pomoči.

Gasilci GZ Kidričevo smo pri dogodku sodelovali v vlogi članov organizacijskega odbora, imitatorjev poškodb, spremljevalcev ekip in tehnične podpore.

Kar osem ekip prve pomoči se je pomerilo na štirih delovnih točkah znotraj naselja, kjer so se srečali z različnimi poškodbami na imitatorjih, vse pa je potekalo pod budnim očesom ocenjevalne komisije.

Ponosni smo, da nas je na letošnjem preverjanju zastopala tudi lastna ekipa bolničarjev Občine Kidričevo, ki so v sklopu gasilskega izobraževanja v začetku leta pridobili naziv bolničarja. Ekipa se je prvič v takšni zasedbi pomerila v preverjanju usposobljenosti ekip in dosegla 1. mesto med ekipami, prijavljenimi za preverjanje znanja.

Prvo mesto med ekipami z namenom uvrstitve na državno preverjanje, ki bo potekalo predvidoma oktobra letos v Zagorju, je dosegla ekipa MO Ptuj.

 

Tekmovanje GZ Kidričevo


V soboto, 15. junija 2024, je v Jablanah potekalo tekmovanje Gasilske zveze Kidričevo, ki se ga je udeležilo 38 ekip iz vseh osmih gasilskih društev v Gasilski zvezi Kidričevo.

Dan so v Jablanah otvorili že ob 7.50, ko so ekipe starejših gasilk in gasilcev dvignile tekmovalno zastavo, ob čemer je predsednik tekmovalnega odbora, tovariš Jožef Kancler, uradno otvoril tekmovanje.

Ekipe starejših gasilk in gasilcev so se pomerile v dveh tekmovalnih disciplinah: vaja s hidrantom in vaja raznoterosti.

V dopoldanskem delu tekmovanja so se pomerile tudi ekipe pionirjev, pionirk in mladincev. Ekipe pionirjev in pionirk so se pomerile v vaji razvrščanja, štafeti z ovirami in vaji z vedrovko, medtem ko so se ekipe mladincev ob vaji razvrščanja in štafeti z ovirami pomerili tudi v vaji z ovirami. Najboljše tri ekipe v posamezni kategoriji so se razveselile pokalov, prav vsi mladi pa so, ne glede na razvrstitev, domov odnesli spominske medalje.

V popoldanskem delu tekmovanja so se med sabo pomerile ekipe članov in članic A ter članov in članic B v treh tekmovalnih disciplinah: vaja razvrščanja, štafeta in vaja z motorno brizgalno.

Ekipe, ki so zasedle prva tri mesta v posamezni kategoriji, so si prislužile možnost nastopa na regijskem tekmovanju.

Pionirji:

-          PGD ŠIKOLE (1. mesto)

-          PGD JABLANE (2. mesto)

-          PGD LOVRENC (3. mesto)

Pionirke:

-          PGD LOVRENC (1. mesto)

-          PGD APAČE (2. mesto)

Mladinci:

-          PGD JABLANE (1. mesto)

-          PGD ŠIKOLE (2. mesto)

-          PGD STAROŠINCE (3. mesto)

Člani A:

-          PGD MIHOVCE-DRAGONJA VAS 1 (1. mesto)

-          PGD ŠIKOLE (2. mesto)

-          PGD MIHOVCE-DRAGONJA VAS 2 (3. mesto)

Članice A:

-          PGD ŠIKOLE (1. mesto)

-          PGD JABLANE (2. mesto)

-          PGD STAROŠINCE (3. mesto)

Člani B:

-          PGD ŠIKOLE (1. mesto)

-          PGD STAROŠINCE (2. mesto)

-          PGD LOVRENC 1 (3. Mesto)

Članice B:

-          PGD LOVRENC (1. mesto)

-          PGD JABLANE (2. mesto)

Starejši gasilci:

-          PGD LOVRENC (1. mesto)

-          PGD JABLANE (2. mesto)

-          PGD STAROŠINCE (3. mesto)

Starejše gasilke:

-          PGD JABLANE (1. mesto)

Gasilska tekmovanja ne omogočajo le prikaza naših spretnosti in znanj, pač pa omogočajo tudi krepitev timskega dela med člani ekipe, spodbujajo sodelovanje in komunikacijo ter krepijo timski duh in društveno pripadnost. Tekmovanja so priložnost za promocijo gasilstva, predvsem med našimi najmlajšimi člani, ki se skozi različne tekmovalne discipline spoznajo z osnovami gasilstva.

Oglejte si tudi