Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
17°C
Oceni objavo

Junij, poln dogajanja za Lovrenške gasilce

Redkokateri mesec v letu mine, da se v gasilskem društvu ne bi dogajalo veliko. Predvsem mesec junij je tak, da člani gasilskega društva Lovrenc preživimo kar nekaj popoldnevov v tednu v gasilskem domu.

V začetku meseca so nas presenetile silovite nevihte s točo v naših krajih, ki so pustile posledice predvsem v naselju Kidričevo. 7. junija po 17. uri smo bili člani PGD Lovrenc skupaj z drugimi društvi gasilske zveze aktivirani na več intervencij, ki so se nadaljevale tudi naslednji dan:

-          črpanje vode iz poplavljene kleti v naselju Njiverce,

-          črpanje vode iz poplavljenega parkirišča v naselju Kidričevo,

-          prekrivanje strehe v naselju Kidričevo,

-          pomoč pri prekrivanju streh v podjetju Talum,

-          pomoč pri prekrivanju strehe v podjetju Boxmark.

Člani našega društva so skrbeli tudi za prevoz materiala za prekrivanje streh na območje intervencij. Skupaj se je intervencije v teh dveh dneh udeležilo enajst operativnih gasilcev.

V soboto, 8. junija 2024, je potekala 2. apačka pečenkijada v organizaciji ŠD Apače. Ekipa naših članov je znova dokazala, da sloves lovrenških pečenk ne velja zaman – pometli so s konkurenco in zasedli 1. mesto.

Že od meseca maja smo se z mladino in člani redno tedensko dobivali na gasilskih vajah v pričakovanju gasilskega tekmovanja GZ Kidričevo. To je letos potekalo 15. junija v Jablanah. Člani PGD Lovrenc smo se tekmovanja udeležili z devetimi ekipami, ki so dosegle odlične rezultate. Kar pet ekip si je prislužilo pravico do nastopa na regijskem tekmovanju v mesecu septembru. Želimo jim veliko sreče.

Mesec smo zaključili slavnostno. 23. junija 2024 je potekal praznik Občine Kidričevo, ob katerem so podelili tudi najvišja občinska priznanja. Ponosni smo, da je grb Občine Kidričevo prejel tudi naš član, tovariš Roman Ivanuša.

Tovariš Roman je brez dvoma personifikacija vseh vrednot, ki bi jih moral imeti gasilec. Srčnost, predanost, požrtvovalnost in želja po pomoči sočloveku so le nekateri od atributov, ki jih nosi v svojem bistvu. Za njega gasilstvo ni le hobi, temveč življenjski slog, ki ga nosi v srcu in ga vsak dan izraža skozi svoja dejanja. Romanov doprinos k društvu PGD Lovrenc na Dr. polju in nasploh k lokalni skupnosti je nemogoče prezreti, zato smo ga v društvu predlagali za dobitnika grba Občine Kidričevo.

Ko se ozremo na tako pestro dogajanje preteklega meseca smo neizmerno hvaležni našim članom, ki nesebično namenijo svoj čas gasilcem v času, ko časa ni. Veseli smo, da v Lovrencu živimo z gasilstvom in da imamo dovolj članov, ki omogočajo naše delovanje na tekmovanjih, vajah, intervencijah in drugih dogodkih z namenom krepitve ugleda našega društva.

Oglejte si tudi