Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Aktivnosti v PGD Starošince

Kot že minula leta, smo tudi letos gasilci PGD Starošince skupaj s krajani postavili majsko drevo. V nedeljo, 28. 4. 2019, smo se v popoldanskih urah zbrali pred gasilskim domom in pričeli s postavitvijo mlaja. Uredili smo potrebne malenkosti in potem je sledil velik trenutek. Možje so napeli vse moči, da so postavili majsko drevo, ženski del pa je skrbel za osvežitev. Ko je bil »majpan« postavljen, je sledilo veselo druženje ob hladni pijači in okusni hrani. Nogometna tekma med poročenimi in neporočenimi udeleženci pa je dogodku dodala športni pridih.

Zelo aktivni smo bili tudi v vseh prejšnjih mesecih tega leta. V mesecu februarju je v prostorih društva potekal prikaz oživljanja z AED. Poučili smo se o prepoznavanju zastoja srca in hitrem ukrepanju. Odličen prikaz in pomembne napotke nam je podal Andrej Hudin, kateremu se zahvaljujemo, ob tem pa upamo, da bomo usvojenega znanja potrebovali čim manj.

V skrbi za čisto in urejeno vas smo v soboto, 30. 3. 2019, aktivno pristopili k čistilni akciji. Zavest o ohranjanju čistega okolja in skrbi za naravo gasilci in vaščani vestno privzgajamo svojemu podmladku že vse od malih nog, zato so bili tudi najmlajši del akcije. Po koncu akcije smo se vsi udeleženci okrepčali pri LD v Starošincah.

Mentorji so se z mladino aktivno pripravljali na občinsko gasilsko orientacijo, ki je letos v sodelovanju z GZ Kidričevo, GZ Majšperk, GZ Slovenska Bistrica in GZ Videm potekala v Apačah. Na tekmovanju smo sodelovali s petimi ekipami in dosegli zavidljive rezultate. Pionirji so se uvrstili na 5. mesto, pionirke so si izborile 2. mesto, mladinci so pometli z vso konkurenco ter osvojili 1. mesto, mladinke pa so naše društvo zastopale kar z dvema skupinama in tako osvojile 1. in 4. mesto. Pionirke, mladinci in ena skupina mladink so si s temi uvrstitvami zagotovili nastop na regijskem tekmovanju, ki bo 2. 6. 2019 v Miklavžu pri Ormožu. Vsem ekipam in mentorjem čestitamo za odlične rezultate ter jim želimo obilo novih znanj in športne sreče tudi na prihodnjih tekmovanjih. Vsi dosežki so nedvomno rezultat medsebojne povezanosti članov društva in nenehnega izpopolnjevanja na področju gasilstva. Ob tem bi z velikim ponosom izpostavili tudi tri naše člane, ki so pred kratkim opravili tečaj za višjega gasilca. Čestitamo!

Z udeležbo na Florjanovi maši v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Cirkovcah smo se priporočili zavetniku pred požari ter drugimi nesrečami in se z mislimi že usmerili k prihajajoči poletni tekmovalni sezoni. Veselimo se druženja na vajah in snidenja s tovariši gasilci iz drugih društev na prihajajočih tekmovanjih.

Oglejte si tudi