Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
17°C
JUTRI
23°C
14°C
Oceni objavo

Vrtec Cirkovce - zaključna prireditev

Vrtec Cirkovce – zaključna prireditev PO SVETU…

Pa smo šli…

V četrtek, 6. 6. 2024, smo se otroci in njihove vzgojiteljice iz vrtca Cirkovc podali s čarobnim globusom na potovanje po svetu.

Najprej nas je pot odpeljala v mrzle kraje, kjer živijo Eskimi, kjer so nam otroci iz skupine Lunic prikazali življenje v tamkajšnjih mrzlih krajih.

Otroci iz skupine Zvezdic so nazorno uprizorili, kako se na daljnem vzhodu delo opravi na riževih poljih, se po delu zapleše ter kako kitajski zmaj deli srečo med ljudi.

Potovanje se je nadaljevalo na daljni zahod med prave Indijance in njihov tradicionalni ples. Seveda pa brez Kavbojev ne gre in tako so otroci iz skupine Kometi  ob plesu kavbojske polke zakopali bojno sekiro in med Kavboji in Indijanci je spet zavladal mir.

Otroci iz skupine Mavric so se prebudili pod vročim afriškim soncem ter v dvorani ob petju in afriškimi gibi še bolj ogreli ozračje.

Na koncu nas je čarobni globus popeljal nazaj , v Slovenijo, kjer so otroci iz skupine Sončkov ob glasbi in plesu ugotovili, da je najlepše res doma.

Mini maturanti, kar 29 jih je letos, so se v rumenih majčkah in maturantskih kapah slavnostno in ponosno sprehodili po dvorani in nam jasno pokazali, da se zares poslavljajo od »vrtčevskih« dni.

Ob glasbi  Gremo okrog sveta smo se poslovili in verjamemo, da se ponovno snidemo v prihodnjem letu.

Vzgojiteljica Vesna Simonič

Oglejte si tudi