Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
17°C
JUTRI
23°C
14°C
Oceni objavo

Mini maturanti Vrtca Kidričevo

Mesec junij je za otroke iz skupin Sove in Delfini prav posebnega pomena, saj postajajo vedno večji in tako so napredovali v naziv »mini maturanti«. Vse to pa prinese s seboj veliko prijetnih dejavnosti.

Ena izmed teh dejavnosti je bil nastop mini maturantov, ki je bil del zaključne prireditve ob prazniku vrtca. Otroci so se predstavili pod vodstvom vzgojiteljice Polonce Kopušar Mrzel, ki je z otroki skozi vso šolsko leto prepevala ljudske pesmi in deklamacije. Žogici Nogici, glavnemu liku predstave, ki smo jo zaposlene pripravile za zaključno prireditev, sta babica in dedek pripravila presenečenje, del tega presenečenja pa so bili tudi otroci, ki so z njo prepevali, plesali in se veselili. Mini maturanti so ji pripravili prav posebno točko, za katero so vadili vso šolsko leto. Na koncu smo se vsi skupaj posladkali s sladoledom in se družili ob različnih igrah z žogami.

V vrtcu pa smo otrokom pripravili tudi slovesno podelitev priznanj. Ta dan je bil posvečen le njim. Okrasili smo predprostor ter jih pričakali z glasnim aplavzom in z Žogico Nogico. Otroci so prikorakali s koračnico mini maturantov in zaplesali ter zapeli ob pesmi Rastemo (Dejan Dogaja). Žogica Nogica je poklicala vsakega izmed otrok, jim čestitala in podelila priznanja, ki so jih pridobili v tem šolskem letu. Vsi otroci v vrtcu so bili pogoščeni s sadno kupo, ob kateri smo zares uživali.

Naše dogodivščine so se nadaljevale s tradicionalnim pohodom mini maturantov po občini. Že zjutraj smo se opremili z majicami, piščalkami in kapami ter se odpravili na sprehod po Kidričevem. Vso pot smo neutrudno piskali, se smejali, veselili in mahali vsem, ki smo jih srečali. Otroci so bili navdušeni in vsi pogledi so bili uprti vanje. Najprej smo se odpravili na občino, kjer nas je sprejel direktor občinske uprave, g. Napast. Vprijetni senci dvorca smo zapeli in zaplesali. Prejeli smo bučen aplavz in sladko presenečenje. Pot smo nadaljevali proti domu upokojencev, kjer so nas že pričakovali. Z vsem veseljem so nas sprejeli. Tudi za varovance doma in njihove zaposlene smo pripravili nekaj točk. V nekaterih so stanovalci doma tudi sodelovali. Pogoščeni smo bili s sladoledom, ki so se ga otroci zelo razveselili. Čas je hitro minil, zato smo se ob glasnem piskanju vrnili v vrtec na zasluženo kosilo.

V junijskih dneh so se otroci iz dneva v dan poslavljali z različnimi aktivnostmi. Otroci so sproščeno preživljali še zadnje dni v vrtcu, vse vzgojiteljice skupaj pa jim želimo aktivne, zabavne, varne in čudovite počitnice.

 

Vzgojiteljica Janja Horvat

Oglejte si tudi