Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
14°C
ČET.
24°C
16°C
Oceni objavo

Harmonija glasov in novi izzivi

Vokalna skupina Utrinek iz Cirkovc tudi v letošnji sezoni ni počivala. Z velikim veseljem in hvaležnostjo smo se pripravljali na vse svete maše, ki smo jih odpeli v domači župniji. Pod vodstvom Luka Gojkoška smo se naučili številne nove pesmi in psalme, ki so bili izziv tako za pevce kot tudi za našega vodjo. Čeprav smo morali nekatere stvari ponoviti večkrat, smo bili zadovoljni, ko so naši glasovi zveneli usklajeno.

V veliko čast si štejemo, da smo se tudi letos lahko pridružili skupnemu projektu s simfoničnim orkestrom ter zboroma sv. Viktorina in Magnifikat pod dirigentskim vodstvom Petra Gojkoška. Pripravili smo Mozartovo mašo v C-duru (KV 259) »Orgelsolomesse«. Prvič smo skladbe izvedli na Ptuju, 21. aprila, ob počastitvi zavetnika sv. Jurija. V Cirkovcah pa se je ubrano petje in igranje simfoničnega orkestra slišalo na nedeljo Svete Trojice, 26. maja 2024. Na orglah nas je spremljal naš zborovodja Luka Gojkošek. Naš trud je poplačan s pohvalnimi odzivi vseh, ki nas poslušajo, kar nam daje motivacijo in vliva voljo za nadaljnje sodelovanje in ustvarjanje. Zagotovo se bomo pogumno lotili novih izzivov, ki nas čakajo v prihodnji sezoni.

Zato z veseljem vabimo vse, ki imajo veselje do petja in željo po sodelovanju, da se nam pridružijo. Skupaj bomo ustvarjali glasbo, ki povezuje in navdihuje. Za več informacij se lahko obrnete na našega vodjo Luka Gojkoška ali pa nas obiščete na eni izmed naših vaj. Veselimo se novih glasov in prijateljstev, ki jih bomo ustvarili!

 

                                                                     Vokalna skupina Utrinek iz Cirkovc

Oglejte si tudi