Logo MojaObčina.si
JUTRI
33°C
17°C
PON.
28°C
16°C
Oceni objavo

Gostovali smo v Budimpešti

V začetku leta je asociacija SI.IN.. povabila slovenska kulturna društva k sodelovanju na festivalu Slovenija v Budimpešti, ki je potekal v času od 16. do 19. marca 2023. Med številnimi prijavljenimi društvi smo bili člani Moškega pevskega zbora Talum Kidričevo povabljeni k predstavitvi našega dela na tej prireditvi, na kateri je sodelovalo 550 udeležencev.

Seveda smo se temeljito pripravili na našo predstavitev in 16. marca 2023 odšli v Budimpešto v pričakovanju novih spoznanj in srečanj s prijatelji iz prejšnjih festivalov. Po namestitvi smo prost večer izkoristili za srečanja in raziskovanje okolice.

Petkovo dopoldne smo izkoristili za »piljenje« našega nastopa, nato pa smo preostanek prostega časa namenili vodenemu ogledu Budimpešte. Uvodni del festivala Slovenija v Budimpešti je ob predstavitvi sodelujočih skupin, podelitvi festivalskih tabel in z nagovorom predstavnikov organizatorjev potekal v tradicionalni madžarski čardi. Udeležence je pozdravil tudi veleposlanik Republike Slovenije na Madžarskem. V programu večera so gostitelji predstavili del madžarske kulturne dediščine, s svojim programom pa so nastopile številne slovenske skupine.

Sobotno dogajanje je prineslo dopoldanski nastop pevskih skupin v cerkvi Sv. Ane, zvečer pa načrtovan nastop zborov na ladji. To je bil naš večer. Pevski zbori iz celotne Slovenije smo ob vožnji z ladjo izvedli svoje predstavitve. Pa ne moremo mimo tega, da smo še posebej močan aplavz dobili za našo predstavitev združenih moških zborov Talum in Rogoznica. Pester repertoar živahnih vsebin in sproščen nastop sta navdušila vse v dvorani.

Kar prehitro je minil čas v čudoviti prestolnici Madžarske. Polni prijetnih občutkov in novih vtisov smo se vrnili domov, pripravit nove nastope in gostovanja.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo družbi Talum, d. d., Občini Kidričevo in vsem, ki so nas podprli, za vso pomoč pri izvedbi tega projekta.

Moški pevski zbor TALUM Kidričevo

Edvard Hojski, predsednik


Oglejte si tudi