Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Z voljo in vztrajnim delom do uspehov

Balinarski klub Deskle se ponaša z več kot petdesetletnim delovanjem. Kot vsak športni kolektiv smo se tudi mi srečevali z vzponi in padci športne uspešnosti. Najbolj smo ponosni, da smo se znali uspehov veseliti in se pri padcih veliko naučiti.

Tekst: Marjan Schilling

 

Moška ekipa je bila vrsto let vidna članica državnih ligaških in turnirskih tekmovanj po Sloveniji in zamejstvu. Naši člani so, posebno starejši in žal nekateri premladi preminuli, znani in cenjeni kot izvrstni in spoštovani športni balinarji povsod kamor nas pelje športna pot. Po krajši stagnaciji je spet opazna večja tekmovalna vnema in vadba, posledično tudi boljši rezultati v ligaškem tekmovanju Območne balinarske zveze Nova Gorica.

 

Ženska ekipa je le v nekaj letih z resnostjo, vadbo in izredno voljo po napredku, naredila velik preskok v kakovosti balinarskega športa. Tudi po letih brez vidnih uspehov, njihova želja po nastopanju ni usahnila, še več, z še več vadbe jim je uspela uvrstitev ne samo v 1. državno ligo ampak tudi v vrh slovenskega športnega balinanja.

 

Letos so naše tekmovalke dosegle vrhunske izide, saj po 3. mestu v ligaškem tekmovanju, osvojile naslov slovenskih pokalnih prvakinj. Lovorika, ki ga primorsko balinanje do zdaj še ni doseglo, zato tudi čestitke Balinarske zveze Slovenije in Območne zveze pa tudi pohvale trenerjev ostalih udeleženk za izredno igro, saj zmagati med šestnajstimi nastopajočimi ekipami zahteva res vrhunske balinarske predstave.

Posebno smo ponosni tudi na dosežene izide posameznic, saj so osvojile naslove območnih prvakinj v vseh disciplinah športnega balinanja in dostojno nastopale na državnih prvenstvih.

Posebno smo ponosni na najboljšo tekmovalko Marušo Tinta, ki je v domačem kraju osvojila naslov državne prvakinje, na tekmovanju MASTERS 8, kjer so nastopile najboljše tekmovalke v letu 2013, pa je že drugič zapored osvojila 2. mesto.

 

Z odličnimi nastopi si je zagotovila nastop v izbrani vrsti Slovenije in uspešno predstavljala našo državo na Evropskem prvenstvu za žene na Hrvaškem.

 

Naš klub se je izkazal tudi kot dober prireditelj državnih in območnih tekmovanj, lahko pa se pohvalimo tudi z velikim številom gledalcev.

 

V klubu bomo nadaljevali tradicijo prepoznavnosti naših tekmovalk in tekmovalcev in ohranjati vezi s športniki po vsej Sloveniji in tujini, pokazati da trud naših predhodnikov ni bil zaman.

 

 

Oglejte si tudi